HNK Cibalia: Pet pogodaka u mreži Vukovara za uspješnu generalku

cibalia
Ponovno je to bila utakmica u kojoj je Cibalia u prvom poluvremenu izgledala puno slabije nego u nastavku, što uostalom govori i sam rezultat nakon prvog, odnosno drugog dijela.

Na odmor su igrači Zorana Tomića otišli s minimalnom prednošću nakon što je mrežu svog vratara Burcse, koji je samo jedan od bivših igrača Cibalije u redovima Vukovara, pogodio Matić i bio je to možda i jedini zanimljiv trenutak u pomalo dosadnih prvih 45 minuta.

Nastavak je donio puno više igre pa i nova četiri pogotka Cibalije. Vodstvo je na 0:2 povećao Andrea Ottochian prvim svojim pogotkom ovih pripremama, a samo desetak minuta poslije već je bilo 0:3 nakon što je Nikola Mandić iskoristio situaciju kada su dva igrača Cibalije išla na jednog domaćeg.


Do kraja su mrežu Vukovara još zatresli Josip Martinović udarcem s dvadesetak metara i ponovno Andrea Ottochian na samom kraju susreta.

„Ova utakmica protiv Vukovara bila je naša posljednja provjera prije početka prvenstva i trener je od nas tražio da uđemo maksimalno ozbiljno i tako smo i napravili", rekao je poslije utakmice dvostruki strijelac Andrea Ottochian. „Imamo još sedam dana do prvenstva i do tada ćemo, vjerujem, biti još bolji", zaključio je Ottochian koji se momčadi priključio naknadno nakon neuspjele potrage za inozemnim angažmanom, a u momčadi Zorana Tomića trebao bi biti jedna od najvažnijih karika.

Naporne pripreme su tako iza igrača Cibalije, a u nešto više od mjesec dana odradili su deset pripremnih susreta i bili više nego efikasni. Postigli su ukupno 29 pogodaka, a u strijelce se upisalo čak 14 igrača, što svakako treba radovati. Uz jedan remi upisana su i dva poraza i to nakon što je Cibalia prva imala prednost.

Najviše se istaknuo Jakov Puljić sa šest pogodaka koji je dio utakmica propustio zbog ozljede. Slijedi ga Nikola Mandić s četiri, Kujundžija s tri, Muženjak, Mijoković i Ottochian s dva te Aganspahić, Lukić, Mišić, Završki, Filipović, Ćorić, Perković i Martinović koji su se jednom našli među strijelcima. Dva puta su protivnici sami pogodili svoju mrežu.

Rezultati pripremih utakmica:
Sloboda Tuzla - Cibalia 2:1
Marsonia - Cibalia 1:3
Slavonija Požega - Cibalia 0:5
Cibalia - Koprivnica 1:0
Croatia Đakovo - Cibalia 3:2
Cibalia - Kozarmisleny 1:0
Kaposvar - Cibalia 1:1
Kaptol - Cibalia 0:6
Slavonija Soljani - Cibalia 2:4
Vukovar 1991 - Cibalia 0:5

Davor Mikulić

hrsport.net