HNK Čapljina: Ne možemo ovo nadoknaditi

...uigranosti, a što su na svojim plećima osjetile ekipe Konavljanina (2:1) i Sarajeva (2:1), koje su Čapljinci nadigrali u Bjelavama.

Posljednji meč sa premierligašem označio je i početak nevremena koje je posljednjih dana u radu onemogućilo sve klubove na ovim prostorima. Tako ni nogometaši prvoligaša iz Čapljine nisu radili pet dana, da bi jučer trenirali u gradskoj sportskoj dvorani. - Pet dana treninga smo propustili, jednostavno je bilo nemoguće doći na stadion, odnosno do naše opreme. Sve planirane utakmice su odgođene, a tako će vjerojatno biti i s onom protiv Neretve iz Metkovića, dogovorenom za predstojeći vikend. U dvorani smo uhvatili stanku između redovitih termina i iskoristili za rad, govori trener Zlatko Križanović.
Čapljinci će se i sljedećih dana morati snalaziti s treninzima u dvorani, kombinirajući ih s teretanom.
- Trenirat ćemo koliko nam to vremenski uvjeti dozvole, međutim uskoro ćemo morati izaći na snijeg. Drugi klubovi koji rade u takvim uvjetima su navikli, kod nas je drukčija situacija. Zbog toga nas je ovo i najviše poremetilo, smatra Križanović.
Pet dana stanke svakako je nezgodan period, pogotovo usred priprema koje su proticale po planu.
- Dobro smo krenuli, bili u usponu, ali nas je snijeg prekinuo. Napravili smo pet dana stanke i sada imamo veliki problem. Možda bi bolje bilo da nismo ništa radili i da tek krenemo s pripremama. Teško će biti ekipu dovesti u normalno stanje, imali smo pet dana opuštenja. Ne možemo ovo nadoknaditi, praktički moramo sve ispočetka raditi, kaže Križanović.
Do prekida s radom struka je akcent htjela dati na mlade igrače koji su dijelom i dobili šansu u prethodnim utakmicama.
- Pokazali su ozbiljniji pristup igri i to je pomak koji im se može pripisati. Trenutačno smo međutim okupirani samo time kako poboljšati uvjete za trening, kazao je Zlatko Križanović.

Dnevni list