HNK BROTNJO ČITLUK Nakon dobrih rezultata, Čitlučani pripremaju posebnu večer

HNK Brotnjo, donatorska večer, sport, HNK Brotnjo
Hercegovina.info

Stižu nam dobre vijest iz HNK Brotnjo-Čitluk nakon netom završene polusezone, jesenjeg dijela sezone 2023/2024. svih kategorija kluba od onih najmlađih iz Škole nogometa preko omladinskog pogona i seniora.

Naime upornim, vrijednim  i samozatajnim radom i aktivnostima kluba u kalendarskoj 2023. godini u svim segmentima upravnom, organizacijsko-tehničkom i sportskom došlo je do vidnog napretka koji se odrazio i na sportski rezultat svih selekcija kluba. Naime nakon određenih kadrovskih promjena koje su se dogodile od Izborne Skupštine prije nešto više od godinu dana kada je izabrana nova brojnija Uprava, pa do nedavno održane Izvanredne Skupštine kluba i preslagivanja članova uprave došlo je do kvalitetnije organiziranosti kluba te s tim značajnih rezultata svih uzrasnih kategorija.

To se posebno odnosi na seniore, juniore U19 i predpionire U13 koji su u svojim ligama pri vrhu tablice. Posebno se to vidjelo dobrim "skautingom igrača seniora" od strane šefa stručnog stožera Mateja Rozića koji je strpljivim radom utakmicu po utakmicu stvorio dobru i prepoznatljivu momčad od mješavine mladih i iskusnijih igrača. Tako da se prva momčad nalazi na trećem mjestu koje bodovno dijeli s HNK Kruševo (27) i dva boda manje od prvoplasiranih NK Ljubuškog i FK Klisa (29) u Drugoj ligi-Jug NS FBiH.

Za istaknuti je da su seniori u zadnjih pet gostovanja osvojili maksimalan broj bodova, što nije odavno zabilježeno, i uz odličan rezultat u završnici Kup-a FBiH kada je u 1/8f  pobijeđen prvoligaš Sim Bau. Uporedo sa seniorima posebno su ove polusezone  juniori U19  napravili značajan rezultat i nalaze se na drugom mjestu iza vršnjaka Igman Konjic. Osim odličnog plasmana juniori su pokazali kvalitetu koja je uz borbenost dala ovaj rezultat. Među juniorima se nalazi nekoliko igrača koji su već dobili šansu u prvoj momčadi, tako da će većina za sezonu dvije postati standardni prvotimci što je glavni cilj strategije kluba.

Svakako treba istaknuti i odličan rezultat predpionira U13 koji su u svakoj utakmici prikazali nogometnu igru i poteze za spomen i aplauz.
Osim ovih kategorija stabilni su i sa značajnim napretkom kategorije pionira U15 i kadeta U17 u kojima ima odličnih pojedinaca. Sa svim kategorijama rade školovani, kvalificirani mladi treneri s odgovarajućom UEFA licencom. Također Škola nogometa od 5-10 godina marljivo radi i nastupa u lokalnim ligama i raznim turnirima sa dobrim rezultatima. Od nedavno je za voditelja Omladinskog pogona i Škole nogometa imenovan iskusni nogometni znalac Mario Prskalo-Unana koji je već u svojim prvim potezima napravio značajan pomak.

Iz dana u dan u klubu se radi na poboljšanju sportske infrastrukture, kao uvjeta za kvalitetan rad, te su i u tijeku razgovori s nadležnim subjektima oko stavljanja u rad pomoćnih terena koji bi u znatnoj mjeri poboljšali i unaprijedili kvalitetu svih selekcija. Radi se na tomu da se glavni teren koristi namjenski za odigravanje službenih utakmica.
Na tragu svega gore rečenog nazire se da se HNK Brotnjo-Čitluk vraća na pozicije uz interes da se u dogledno vrijeme napravi realan rezultatski iskorak prema Prvoj ligi FBiH. Tehnički uvjet(stadion) postoji, sportski-igrački se može unaprijediti kao i upravno-organizacijski, a jedino ono od čega sve ovisi su financije kao glavni preduvjet nekom rezultatskom uspjehu. To ovisi o volji i interesu strateški potencijalnih ulagača fizičkih i pravnih osoba koji mogu ući u klub s pravom većinskog odlučivanja i upravljanja klubom i da odlučuju  kojim pravcem i s ciljem ići dalje. 
Stoga klub u ovo adventsko vrijeme tradicionalno i ove godine organizira klupsku donatorsku Svečanost "Bijelo-crvenu Noć" HNK Brotnjo-Čitluk s ciljem okupljanja svih prijatelja, članova, navijača kluba iz svih sfera javnog života, općine Čitluk i šire.