HNK Branitelj-FK Doboj Istok 7:0

nk branitelj, nk branitelj, HNK Branitelj, Slaven Musa
Tijekom svih 90 minuta utakmice koja je odigrana pred oko 500 gledatelja na stadionu u Rodoču, domaća ekipa je dominirala i stvarala prigode,tako da gosti mogu biti zadovoljni što su primili „samo“ sedam golova.

Branitelj: Čugalj, Vazgeč, Gagro, Suton, Margeta, Zovko ( od 56. Mišić), Bebanić, Eminović ( od 46. Ferenc),F. Delić, Dragičević i  Knezović ( od 60. Petrović).

Doboj Istok: Kalesić ( od 46. M. Đonlagić), Mustafić, Puškarević, A. Delić, Salkić, M. Hasić, Mujić ( od 81. E. Hasić), Karić, K. Đonlagić, Fazlić ( od 46. Mehinović) i Mrković.

Nakon početnog ispitivanja snaga Branitelj je prvi zaprijetio u 10. minuti, kada je udarac Knezovića s vrha šesnaesterca zaustavio Kalesić. Dvije minute kasnije bilo je 1:0. Vazgeč je prošao po desnoj strani, ubacio loptu na pet metara, gdje Eminović nije bilo teško glavom pogoditi mrežu gostiju. Eminović u 30. minuti bježi obrani Doboj Istoka, no šutira pored gola. Napadač Branitelja se za promašaj iskupio minutu kasnije. Bebanić je ubacio loptu s lijeve strane, a Eminović postiže drugi pogodak na utakmici glavom.

 

U 40. minuti Gagro je probio lijevi bok, nesebično uposlio Knezovića, čiji udarac s 5 metara zaustavlja Kalesić. Vratar Doboj Istoka dvije minute kasnije odbija udarac Bebanića u korner, nakon kojeg Suton pogađa vratnicu. 3:0 bilo je u 43. minuti Zovko je istrčao kontru, asistirao za Eminovića, koji postiže svoj treći pogodak na utakmici. Dvije minute kasnije isti igrač bježi obrani gostiju i postavlja rezultat prvog poluvremena Branitelj – Doboj Istok 4:0.

 

Ni u drugom poluvremenu ekipa Doboj Istoka, koja se natječe u Prvoj ligi Tuzlanske županije nije uspjela pružiti ozbiljniji otpor, prvoplasiranom sastavu Druge lige FBIH skupina jug.  Već u 5. minuti nova lopta je završila u mreži Doboj Istoka. Ferenc je ispremiješao obranu gostiju, proigrao Zovku, kojemu nije bilo teško postići pogodak.  U 65. minuti udarac Ferenca zaustavlja vratar Đonlagić, a dvije minute kasnije Margeta postiže pogodak glavom, nakon ubacivanja iz kornera Bebanića.  U 82. minuti Bebanić je izbjegao zaleđe i postigao sedmi pogodak na utakmici.

Do pogodka u završnici susreta su mogli doći i Gagro, Vazgeč i Mišić. Đonlagić je zaustavio udarac Gagre, dok su Vazgeč i Mišić bili neprecizni, tako da je ostalo Branitelj – Doboj Istok 7:0.

Rezultati 1/16 finala Kupa BiH:
Borac - TOŠK 2:0
Željezničar - Rudar (P) 2:0
Sarajevo - Sloga (Gornji Vakuf) 2:1
Čelik - Velež 2:0
Bosna (Sarajevo) - Sloboda (Tuzla) 0:1
Proleter - Drina 0:0 (4:3 jedanaesterci)
Branitelj - Doboj Istok 7:0
Sloboda (Novi Grad) - Orašje 1:0
BSK - Omladinac (Mionica) 0:2
Zrinjski - Budućnost 3:1
UNIS - Modriča Maksima 2:1
Travnik - Kozara 0:1
Leotar - Zvijezda 1:0
Vitez - Olimpik 0:1
Slavija - Jedinstvo 3:1
Široki Brijeg - Sutjeska 6:0

pogled.ba