Mostarski Branitelj u sljedeću sezonu kreće s još većim ambicijama

... u četvrtfinale Kupa BiH te otvaranjem puta prema plasmanu u viši rang (iz Druge lige FBiH Jug) koji je kasnije završio drugi šef struke Denis Zovko.

Klub je nastavio i u iduće dvije godine pod vodstvom Zorana i Ivana Bubala te Mire Margete, a prvenstveno uz kvalitetan rad Uprave.

Mostarci su 2011./2012. sezonu završili na 10. mjestu, odnosno ostankom u Prvoj ligi FBiH, što je i bio cilj u premijernoj godini među prvoligašima. Već prethodne sezone su napravili krupan korak naprijed s trećom pozicijom, piše Dnevni list.

"Imali smo jako dobru sezonu osvajanjem trećeg mjesta iako smo s još ponekih gostovanja mogli donijeti koji bod više. Osobno mi je to prva godina u ovom rangu i zato sam zadovoljan, iako mislim da uvijek može bolje", kaže golman Branitelja Jasmin Ramić koji je u uspjesima momčadi sudjelovao kroz 24 nastupa.

Pripreme ekipe započinju početkom sljedećeg mjeseca, a odlazak je najavio prvi strijelac Lige s 18 golova, Ante Pinjuh, ali i još neki od igrača.

"Po mojim saznanjima u klubu pregovaraju s nekoliko premierligaških igrača pa, ukoliko se to sve realizira, Branitelj bi mogao imati bolju ekipu nego prošle sezone. U tom slučaju, i ukoliko se poklopi dobro otvaranje natjecanja, imamo pravo ciljati i na plasman u Premier ligu", izjavio je Jasmin Ramić, piše Dnevni list.

Pinjuh se ne vraća u Branitelj

Najefikasniji golgeter Prve lige FBiH s 18 pogodaka, Ante Pinjuh, je bio blizu potpisa ugovora s Celjem, finalistom Kupa Slovenije i petoplasiranom momčadi slovenskog prvenstva, ali se prije dva dana ipak vratio u Široki Brijeg.

"Transfer mi je ipak propao, u klubu su se odlučili za druge opcije. I dalje sam u potrazi za novim angažmanom ali zasad nema ništa konkretno. Ne razmišljam o povratku u Branitelj, nadam se igranju u nekom jačem rangu", izjavio je Pinjuh.