VIDEO  HFC ZRINJSKI Suđenje nedostojno finala Kupa

Finale lige 2021 Staklorad i Zrinjski
Hercegovina.info

HFC Zrinjski dan nakon prve utakmice finala Kupa u kojoj su Plemići remizirali s aktualnim prvakom FC Mostar Stari Grad Staklorad na svojoj službenoj stranici iskazao je nezadovoljstvo suđenjem. Na isto su se kako ističu odlučili osvrnuti nakon prospavane noći.

"Utakmica s FC Mostar SG završila je 4:4, po prvi put u ovoj sezoni domaćini nisu pobijedili na svom terenu. Napravili smo nešto što nitko nije napravio i uspjeli smo ostvariti pozitivan rezultat za drugu utakmicu finala. Ne želimo se žaliti i kukati, te iz tog razloga nećemo navoditi niz situacija s utakmice za koje mi smatramo da smo oštećeni kao što su očigledni kazneni udarac, 6. akumulirani prekršaj-pucanje deseterca (jedan smo pucali i to je previše) i niz drugih. Dopuštamo za pravo reći kako na to možda gledamo subjektivno, iako imamo oči i vidimo sve", ističu iz Zrinjskog.

Izdvajamo samo jednu situaciju koja je direktno utjecala na rezultat a tiče se jednostavno pravila futsal igre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

INDIREKTAN UDARAC 

Pravilo glasi:

Vratarevo ubacivanje - ako, pošto je lopta u igri, vratar dodirne loptu drugi put /izuzev rukama/, prije nego što je loptu dotakao drugi suparnički igrač:

"Indirektan slobodan udarac se dosuđuje za protivniku ekipu koji će biti izveden s mjesta gdje se prekršaj dogodio. Nakon nedosuđenog indirekta, u nastavku akcije domaćin daje gol te smatramo da smo grubo oštećeni! Uz sva ranija spletkarenja u ligi i ispadanje iz iste, želimo se dostojno i časno oprostiti od sezone i dokazati kroz ovo finale kako smo neopravdano ispali iz PFL BiH. Ne želeći bacati sjenu na samo finale i domaćinstvo, koje je prošlo korektno, ukazujemo na ovu situaciju u nadi da se ovakve stvari odrstane iz futsala i da se igra po pravilima! A znaju suci primjenjivati pravila, pokazali su to tako što su nama su istu situaciju-indirekt svirali", priopćili su iz kluba s Bijelog Brijega.