HEROJSKI U TUZLI Mladi igrači Širokog "bacali se na glavu" i osvojili veliki bod na Tušnju

NK Široki Brijeg, fk tuzla city
Darko Zabuš/Tuzla Live

Juniori Širokog Brijega pojačani s pet igrača iz seniorske momčadi, priredili su danas na Tušnju pravo malo iznenađenje. Igrači Tonija Karačića, desetkovani zbog koronavirusa, osvojili su vrijedan bod protiv ekipe Tuzla Cityja odigravši 1:1. Sve u čemu je domaća momčad imala prednost bio je posjed lopte. Ni u jednom trenutku nije se dalo naslutiti da su s druge strane mahom "golobradi mladići" koji su se danas doslovno "bacali na glavu", a kojima je većinom ovo bilo prvo premijerligaško iskustvo.

Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka. Poveo je Široki Brijeg u 76. minuti susreta.

Iz "skraćenog kornera" ubacio je mladi Tokić, a Mirsad Ramić skreće loptu u vlastitu mrežu za veliko slavlje gostiju. No, radost je kratko trajala. Smo minutu nakon poslije domaći vraćaju stvari na početak preko Crkića, koji je pogodio na dodavanje Morrisa.

Veliku prigodu imala je domaća momčad preko Voje Ubiparipa u 80. minuti, no, njegov udarac zaustavlja vratnica. Do kraja se rezultat nije mijenjao te Karačićevi igrači važan bod iz Tuzle, bod ponosa.

Sadržaj se učitava...

Nakon utakmice trener Širokog Toni Karačić je rekao.

"Ponosan sam i čestitam igračima na ovom velikom bodu. Ovo je primjer, da ako si organiziran i kompaktan da jako teško možeš izgubiti. Ovo su igrači koji u mogu i zaslužuju u budućnosti nositi dres Širokog Brijega, danas su skrenuli su pozornost na sebe."

O povratku igrača pozitivnih na koronavirus Karačić je dodao.

"U ponedjeljak ćemo raditi retestiranja pa ćemo vidjeti. Nadam se da će nam se svi oni polako priključivati."

Trener domaćih Bašić mogao je samo čestitati Širokom Brijegu.  

"Mi smo očekivali jednu tešku i kompaktnu gostujuću momčad. Čestitam igračima Širokog Brijega, momci su se "bacali na glavu". S druge strane imali smo posjed lopte i stvorili nekoliko prilika. Te prilike morate realizirati ako želite pobijediti utakmicu. Imali smo problema preko bočnih strana doći do kvalitetnih centaršuteva gdje smo imali visinu i to nismo uspjeli iskoristiti", rekao je Bašić te dodao.

"Ovo su najgore utakmice, gdje ne možete ništa dobiti jer svi misle da ćete pobijediti, a možete sve izgubiti. Idemo dalje. Od srca čestitam Širokom Brijegu, ali i svojoj ekipi na borbenosti, hrabrosti, želji i volji. Ovo je nogomet", zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.