HERCEGOVINA MU JE NA SRCU Hrvatski reprezentativac nakon pet godina mijenja klub?

Borna Sosa
AFP

Stuttgart u subotu u 15:30 dočekuje Hoffenheim u posljednjem, 34. kolu Bundeslige. Mogla bi to biti posljednja utakmica Borne Sose (25) u Stuttgartu, u koji je stigao 2018. godine iz Dinama za šest milijuna eura. Bild otkriva kako je hrvatski reprezentativac tijekom tjedna suigračima poručio kako se veseli oproštajnoj utakmici pred domaćim navijačima, prenosi Index.

Sosa je u posljednjih nekoliko prijelaznih rokova bio blizu napuštanja Stuttgarta, no transfer nije dogovoren prvenstveno jer je njemački klub tražio, po mnogima, prevelikih 20-ak milijuna eura. "Već dugo nije tajna da Sosa želi napustiti Stuttgart u ljetnom prijelaznom roku", piše Bild.

"Tijekom zime je skoro došlo do njegova transfera. Bayer Leverkusen je u zadnjim trenucima prijelaznog roka ponudio deset milijuna eura, ali Stuttgart je odbio. Uskoro bi trebale doći nove ponude", dodaje njemački medij. Sosin ugovor sa Stuttgartom vrijedi do ljeta 2025. godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na 15 milijuna eura. 

Stuttgart se bori za ostanak

Stuttgart ima 32 boda i nalazi se na 15. mjestu njemačkog prvenstva, izvan zone ispadanja. Bochum ima jednak broj bodova, Schalke je na 31, a zadnja Hertha ima 26 te će ispasti iz lige. Stuttgartu treba pobjeda nad Hoffenheimom, čiji je igrač Andrej Kramarić, kako bi osigurao ostanak u Bundesligi.