HERCEGOVAČKI DVOJAC NA ODLASKU IZ RIJEKE Pitali smo Menala i Lončara gdje nastavljaju karijere

Luka Menalo Stjepan Lončar
Ander Gillenea/AFP

HNK Rijeka sezonu HNL-a završila je na trećem mjestu. Pobjedom protiv Gorice u posljednjem kolu uspjeli su nogometaši Gorana Tomića izboriti plasman u Europu. Bila je to jedna turbulentna sezona za klub s Rujevice u kojoj je s klupe otišao Simon Rožman, no na kraju je pod vodstvom Šibenčanina Tomića sve uspješno završilo.

Važnu kariku u momčadi Rijeke imali su Stjepan Lončar i Luka Menalo. Zajedno je još ovaj dvojac igrao na Pecari za Široki Brijeg, a put ih je ponovno spojio na Rujevici. No, prema svemu sudeći i Lončar i Menalo napuštaju Rijeku.

Menalo koji je ove sezone upisao 13 pogodaka i 7 asistencija u dresu Rijeke, s Rujevice se vraća na Maksimir.

Luka Menalo Stjepan Lončar

Luka Menalo, FOTO: Ander Gillenea/AFP

"Nakon dobre odrađene sezone u Rijeci vraćam se u Dinamo. U razgovoru s klubom donesena je takva odluka. Mislim kako ovog puta neće biti odlaska na posudbu ni prodaje i da definitivno ostajem u Zagrebu. Mogu biti zadovoljan kako sam odradio posudbu u Rijeci", rekao je Menalo za Hercegovina.info.

I dok će on ostati i dalje u HNL-u sve je izvjesniji odlazak Stjepana Lončara u inozemstvo. Rijeka jednostavno svake godine mora prodavati jednog ili dvojicu svojih najboljih nogometaša da bi klub funkcionirao, naročito u vrijeme pandemije. Stjepan Lončar je svakako jedan od njih. 

"Puno toga se događa ovih dana. I danas sam razgovarao s menadžerima, ima dosta ponuda. Mogu potvrditi da ima dosta istine što se tiče Italije. Monza je otpala budući da se nisu uspjeli plasirati u Serie A. No, u igri su još tri kluba iz Italije, ali kada bude konkretno onda možemo razgovarati o tome. Postoje opcije i za Englesku i Španjolsku", kaže nam Lončar.

Luka Menalo Stjepan Lončar

Stjepan Lončar, FOTO: Ander Gillenea/AFP

Male su šanse za ostanak u Rijeci.

"Sve je moguće, ali svi su se aktivirali da se ostvari moj transfer. Klub također smatra da je nakon tri godine došlo vrijeme za moju prodaju i iskorak. Rijeka ima potrebu prodavati kako bi ostala na ovoj razini, to je jednostavno tako. Puno je ulaganja i potrošnje. U ponedjeljak se vraćam u Rijeku pa ćemo još razgovarati", dodaje.

Tri lijepe sezone su iza njega u Rijeci. Igrao je standardno kod četiri trenera.

"Proletjele su baš brzo. Promijenio sam četiri trenera Keka, Bišćana, Rožmana i sada kod Gorana Tomića. Kod svih njih kako ste i sami rekli sam igrao. Mogu biti zadovoljan i ponosan na svoj trud, rad i zalaganje. Igrao sam tu i prve skupine Europa lige. Sazrio sam kao igrač u svim segmentima. Igraš na većoj razini protiv velikih ekipa svaki tjedan. Sve to donosi napredak. Presretan sam također što sam sezonu izdržao do kraja bez ozljeda. Spreman sam za nove izazove", ističe Lončar.

I Ivaylo Petev računa na njega u reprezentaciji BiH.

"Zadnju utakmicu koju sam igrao za reprezentaciju sam morao napustiti travnjak jer sam osjetio aduktor. Bez ijednog treninga sam nakon toga odigrao pod tabletama za bolove utakmicu protiv Gorice. Ja sam se stavio na raspolaganje izborniku Petevu, ali nismo željeli riskirati."

Za kraj je nešto rekao i o Menalu.

Sadržaj se učitava...

"Mi smo dugo godina igrali skupa i slažemo se na terenu. Dosta su mu puta i asistirao. Njemu je Rijeka baš 'legla'. Dobro je imati takvo igrača u ekipi. On je kiler, sve što dobije pospremi u mrežu. Dobar je dribler, brz i eksplozivan. Za njega imam sve riječi hvale. Ako je istina da Oršić odlazi, onda sam mišljenja da će on svoju priliku u Dinamu konačno dobiti, on je to baš zaslužio", rekao je Stjepan Lončar u razgovoru za Hercegovina.info.

Odlazak hercegovačkog dvojca sigurno će zadati glavobolju treneru Goranu Tomiću, a novi sportski direktor Rijeke Robert Palikuća morat će dobro 'zasukati rukave' i krenuti u potragu za pojačanjima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.