HERCEGOVAC (PRIVREMENO) PREUZEO HAJDUK Tko je Jure Ivanković, novi trener splitskih 'Bilih'

Jure Ivanković, NK Široki Brijeg, Jure Ivanković, NK Široki Brijeg, Hajduk
Hercegovina.info

Lukša Jakobušić više nije predsjednik Hajduka nakon što ga je smijenio Nadzorni odbor što je splitski klub i službeno potvrdio. Predsjednik NO-a Aljoša Pavelin potvrdio je kako je ime novog predsjednika poznata, ali da ga još ne može otkriti. Vršiteljica dužnosti predsjednice Marinka Akrap otkrila je kako je s Mislavom Karoglanom dogovoren sporazumni raskid te da prvu ekipu preuzima Jure Ivanković.

Ivanković je rođen u Mostaru, ima 38 godina i do sada je bio Karoglanov pomoćnik, a prethodno je radio u Širokom Brijegu. Državljanin je Bosne i Hercegovine, a u igračkoj karijeri igrao je za Široki Brijeg, Imotski i Posušje. Ivanković je u Hajduk stigao prošlog ljeta kada je u Širok Brijeg otišao Marijan Budimir. Ima UEFA-inu Pro licencu.

Jure Ivanković, mladi stručnjak iz Širokog Brijega krenuo je u lipnju prošle godine putem Poljuda, Hajduk mu je povjerio treniranje kadeta i objavio ga u novoj križaljci Akademije koju potpisuje Boro Primorac.

"Prelaskom tridesetsedmogodišnjeg Jure Ivankovića na Poljud započinje razdoblje razmjene najperspektivnijih kadrova i iskustava između Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna" i Škole nogometa NK Široki Brijeg na obostrano zadovoljstvo i korist. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri mladi je stručnjak bio pomoćnik Toniju Karačiću u prvoj momčadi, a zatim je od kolovoza 2021. do travnja 2022. i samostalno vodio Široki Brijeg. Aktualni je član stručnog stožera U-15 reprezentacije Bosne i Hercegovine. U protekloj sezoni Ivanković je vodio juniore Širokog Brijega s kojima je osvojio četvrto mjesto na prvenstvenoj tablici", objavio je tada NK Široki.

Ivanković je nakon odlaska Ivana Leke promoviran u stožer Mislava Karoglana kojeg će do kraja sezone naslijediti na vreloj klupi splitskog kluba.