Hari Vukas uoči Željezničara: Neka nam vodilja budu juniori koji su nas učinili ponosnima

Stadion HŠK Zrinjski, hari vukas, Stadion HŠK Zrinjski

U derbiju 14. kola Premijer lige BiH nogometaši Zrinjskog će ugostiti ekipu Željezničara. 

Nakon serije loših rezultata ovaj susret ima veliku važnost za Plemiće koji osvajanjem tri boda žele krenuti prema vrhu ljestvice. 

https://www.facebook.com/hsk.zrinjski/videos/992247467787402/

"U derbiju protiv Željezničara nema kalkulacija za nas, moramo doći do pobjede, vratiti se na pobjedničke staze. To možemo ostvariti pravim pristupom, motivom, odgovornošću na terenu, pa tako naša kvaliteta može doći do izražaja", kazao je trener Zrinjskog Hari Vukas i osvrnuo se na protivnika: 

Ekipa Željezničara je dosta kvalitetna, kompaktna, disciplinirana, s kvalitetnim pojedincima. Bit će teška utakmica za nas, ali uz dobar pristup i uz ideju koju imamo, nadamo se da ćemo doći do cilja. Neka nam vodilja budu naši juniori koji su neki dan oduševili sve nas u Mostaru. Učinili su nas ponosnima, ostvarili su pobjedu koja nije za podcjenjivanje, protiv kluba koji ima puno bolje uvjete, puno više ulaže u Omladinsku školu. Srce, motiv i pristup naših momaka im je donio prolaz dalje. Neka nam oni budu motiv, i nadam se isto tako da će i naši navijači doći u što većem broju.  Puno smo toga dužni, prvenstveno njima, a onda i sebi. Nadam se da će doći u što većem broju, bit nam potpora da zajedno dođemo do cilja, a to je pobjeda". 

Navijači Zrinjskog ne mogu biti zadovoljni sezonom u Premijer ligi. Šesterostruki prvaci BiH nalaze se tek na šestom mjestu sa svega 20 osvojenih bodova. 

"Ne bježimo od odgovornosti, ne ide sve u smjeru kako smo željeli. Jednostavno se moramo okrenuti sebi, svome radu. Situacija je takva da mi u stožeru, igrači, svi zajedno, moramo napraviti puno više, uložiti puno više truda i na bilo koji način popraviti ovu situaciju. Mislim da utakmica sa Željezničarom i pobjeda može biti 'zamah' za utakmice koje slijede, i budite uvjereni da ćemo uraditi sve da sutra slavimo.

Sport se sastoji od dobrih i loših trenutaka. Kada su dobri trenuci i kada sve štima, svi su zadovoljni, svi lete. Svjesni smo da ima u sportu situacija kada dođeš u krizu. Činjenica da smo mi u krizi rezultata i igre, pa čak bi rekao i pristupa. Treba raditi na tim stvarima.  Imaš teren da 90 minuta oznojiš taj dres, daj svoj maksimum i sigurno ti onda nitko neće prigovoriti. Nadam se da su igrači svjesni toga i da ćemo sutra biti puno bolji", poručio je Vukas. 

Trener Zrinjskog je zadovoljan s onim što je njegova momčad pokazala u susretu sa Sarajevom koji je završen bez pogodaka. 

"Protiv Sarajeva smo pokazali karakter i pristup, neka to bude sutra tako. Nije nas tada htjela lopta, nismo postigli gol. Sutra mora biti slično tome, ali jednostavno moramo pobijediti", istaknuo je Vukas. 

U sutrašnjem susretu on neće moći računati na ozlijeđenog Miljana Govedaricu, kartoniranog Peru Stojkića, te Maria Tičinovića koji se priključio ekipi, ali neće konkurirati za utakmicu. 

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara igra se u subotu u 14.30 sati na stadionu pod Bijelim brijegom.