Hajdukov heroj Marko Bencun: Ja sam Međugorac, Hercegovac

Marko Bencun, Hajduk, Međugorje, Hajduk, Marko Bencun, Marko Bencun, Hajduk, Dinamo, Marko Bencun, Hajduk
Godinama smo gledali tog klinca iz Međugorja, rođenog u Metkoviću, koji kaže: "Ja sam Međugorac, Hercegovac". Svaki dan nešto prije podneva dolazio je u Hajdukov restoran na ručak. Krhki dječarac lagana hoda baš tako i igra. Sve izgleda lagano, ali u Bencunu ima ono nešto.

- Ovaj će mali biti pravi, samo treba pustiti kočnicu i dobiti malo krvi - još kad je bio na posudbi u Dugopolju uvjeravao nas je legendarni Hajdukov igrač i skaut Dražen Mužinić Frfa.

Baš je Mužinić malog otkrio, doveo ga u Hajduk.

- Da, doveo me u Hajduk kada sam završio prvi razred srednje škole. A u Međugorju me trenirao Mišo Krstičević, on me preporučio - kaže Bencun.

Krstičević ga je i gurnuo u prvu momčad pa ga je u proljetnom dijelu prošle sezone poslao na novu posudbu, ovaj put u Primorac iz Stobreča.

- Bilo je to teško razdoblje, ali u drugoj ligi, bez obzira na to što smo ispali, dobio sam toliko potrebno iskustvo. Ovo ljeto trener Tudor dao mi je prigodu, nadam se da sam je iskoristio - kazao je Bencun.

Dva Bencunova gola Hrvatskom dragovoljcu gurnula su Hajduk na vrh. Kada je zabio prvi, skinuo je dres, dobio žuti karton, a pri drugom, onom u sudačkoj nadoknadi, htio je opet skinuti dres.

- U posljednjem trenutku sjetio sam se da već imam žuti. Morali biste biti u mojoj koži da to osjetite. Osjećaj je bio fenomenalan, baš kao i ozračje u Kranjčevićevoj, bilo je kao da igramo u Poljudu. Pogotke posvećujem pokojnom ocu Ivanu koji me doveo u Hajduk - rekao je Bencun koji se nada da ovaj Hajduk može puno toga napraviti.

- Idemo iz utakmice u utakmicu, dokazali smo da možemo. Sada je važno pobijediti Lokomotivu, održati ovaj ritam do derbija s Dinamom - kazao je Bencun.

U međuvremenu će se posvetiti svojim standardnim obvezama. Dakle, trening, ali i briga o mlađem bratu Luki.

- Živimo zajedno, ja sam mu kao skrbnik. On igra u kadetima Splita, ide u Komercijalnu školu. Odem i na informacije, moram paziti kako mu ide u školi - kaže skromni mladić.

Ima njih Bencuna nogometaša. Trojica su braće, najstariji Mateo, iznimno brz, bio je prvi u Hajduku.

- Sada više ne igra nogomet, posvetio se fakultetu. A tko je najbolji? Valjda ja, no to je zasad, vidjet ćemo kad Luka stasa - kazao je Bencun.

Cilj mu je ustaliti se u prvoj momčadi Hajduka.

- Kad bi stalno bilo ovako, da uđem i dam gol-dva, onda ne bih imao ništa protiv da budem na klupi, ha-ha - uz osmijeh je završio Bencun.

Vecernji list