Hajduk u seriji: Ibričić izbušio vratara Chelseaja

Inter - Hajduk 0:3 (0:1)Zaprešić. Stadion Intera. Gledatelja: 3.500. Sudac: Draženko Kovačić (Križevci). Strijelci: 0:1 - Strinić (18), 0:2 - Ibričić (60), 0:3 - Ibričić (82).

 

Stanko Poklepović ipak nije pričao 'u prazno'. Iskusni trener je nakon velike domaće pobjede nad Slavenom najavio da bi Hajduk mogao ući u seriju pobjedu i njegove su se riječi obistinile na gostovanju u Zaprešiću. Nakon laganog 'kašljucanja' na početku utakmice, Splićani su već u 18. minuti došli do prednost, a strijelac je bio potencijalni reprezentativac Ivan Strinić udarcem s vrha šesnaesterca.

Nakon toga su gosti zagospodarili travnjakom, imali još nekoliko izglednih prilika, ali je domaći vratar Mario Delač, kojeg su gledati i skauti njegovog novog kluba Chelseaja, uspio obraniti sve njihove pokušaje. Doduše, Splićani su zabili pogodak uoči odlaska na odmor, ali je pomoćni sudac je Novoselnik dosudio zaleđe strijelca Tomasova.

Interov golman je ipak bio nemoćan u 60. minuti kada je Anas Sharbini prošao po lijevoj strani i idealno uposlio Senijada Ibričića za povećanje splitskog vodstva. Ibro je u 82. minuti sjajnim udarcem potvrdio pobjedu Hajduka koja ga je dovela na samo tri boda minusa od trenutno drugoplasirane Cibalije.

Rijeka - Cibalia 1:1 (0:1)
Rijeka. Stadion Kantrida. Gledatelja: 1.500. Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb). Strijelac: 0:1 - Malčić (12), 1:1 - Križman (73).
Vinkovčani su na Kantridu stigli sa statusom najbližih pratitelja lidera Dinama i to su pokazali već na samom početku dvoboja. U 12. minuti Željko Malčić je sjajno naciljao iz slobodnog udarca i pogodio za pomalo iznenađujuće vodstvo gostiju.

U nastavku utakmice Riječani su bili bolji, ali je obrana Cibalije odolijevala svim njihovim napadima. Vinkovački bedem je popustio u 73. minuti kada je sve obavio omaleni Fernandez, a pogodak je zabio Sandi Križman donijevši domaćinima vrijedan bod.
Slaven Belupo - Šibenik 2:2 (2:2)
Koprivnica. Gradski stadion. Gledatelja: 1.500. Sudac: Ante Vučemilović (Osijek). Strijelci: 0:1 Alispahić (19), 1:1 Tepurić (41), 1:2 Medvid (45), 2:2 Rogulj (45+1).
Gledatelji u Koprivnici su samo u prvom poluvremenu mogli uživati u golijadi, jer su u nastavku dvoboja mreže iznenađujuće mirovale. Šibenčani su prvi došli do prednosti udarcem Alispahića u 19. minuti, no treba reći da je loptra na putu prema mreži udarili nekoliko igrača, mijenjala putanju i na kraju prevarila domaćeg vratara.

Farmaceuti su također pomalo s(p)retno izjednačili u 41. minuti preko Tepurića, a onda je uslijedio vatreni finiš poluvremena. U 45. minuti je Medvid opet doveo Šibenik u vodstvo, da bi u sljedećoj akciji poravnao Kaja Rogulj i postavio, pokazalo se kasnije, konačni rezultat utakmice.
Zadar - Karlovac 1:1 (0:1)
Zadar. Stadion u Stanovima. Gledatelja: 2.000. Sudac: Damir Batinić (Osijek): Strijelci: 0:1 - Jerneić (44), 1:1 - Santini (90-11m).
Momčad Igora Pamića je na teškom gostovanju u Stanovima imala sva tri boda u džepu, no na samom isteku utakmice Karlovčani su ostali bez punog plijena. Goste je u 44. minuti u vodstvo doveo Josip Jerneić nakon što je iskoristio nepažnju domaće obrane. Zadrani su se izvukli u 90. kada je Santini realizirao najstrožu kaznu i spasio domaćine od poraza.
Lokomotiva - Zagreb 1:0 (1:0)
Zagreb. Stadion Maksimir. Gledatelja: 200. Sudac: Fran Jović (Zagreb). Strijelac: 1:0 - Bule (15).
Igor Štimac i njegovi Pjesnici tonu sve dublje. Iako je Štico najavljivao proljetni 'boom', Zagreb je nakon poraza od Lokomotive potonuo na pretposljednje mjesto HNL-a, a i 'fenjeraš' Croatia iz Sesveta pobjedom se primaknula na pet bodova minusa. Utakmicu na stadionu Maksimir odlučio je Nino Bule u 15. minuti zabivši svoj već 10. pogodak ove sezone.
Varteks - Istra 1961 0:2 (0:0)
Varaždin. Stadion Varteksa. Gledatelja: 1.000. Sudac: Jurica Mihalj (Velika Mlaka). Strijelci: 0:1 - Anđelković (64), 0:2 - Šehić (72).
Neisplaćenim plaćama i učestalim štrajkovima opterećeni nogometaši Varteksa su u prvom poluvremenu imali incijativu, ali pogodaka nije bilo. I u nastavku dvoboja su Varaždinci opasno prijetili preko Smrekara, kojem je čak poništen gol zbog zaleđa, te Brezovca, ali u jeku njihove dominacije gosti su poveli. Strijelac je u 64. minuti bio Anđelković. Osam minuta kasnije poraz Varteksa potvrdio je Asim Šehić, koji je pobjegao domaćoj obrani i iz drugog pokušaja svladao domaćeg vratara.
Croatia Sesvete - Međimurje 2:1 (2:0)
Zagreb. Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 100. Sudac: Davor Grizelj (Vinkovci). Strijelci: 1:0 - Pokrajčić (31), 2:0 - Zubak (43), 2:1 - Vuka (70-11m).
Posljednja momčad HNL-a, koja ove sezone mijenja trenere kao čarape, možda je konačno pronašla pravog čovjeka za taj posao. Goran Jerković je naslijedio Adolfa Pintera nakon potopa protiv Dinama (0:6) i odmah upisao tek drugu pobjedu Sesvećana ove sezone. Žrtva je bila Međimurje koje su svojim pogocima dokrajčili Pokrajčić i Zubak junior. Počasni gol za goste iz Čakovca zabio je Marijan Vuka iz jedanesterca u 70. minuti.



Net.hr