Hajduk razbio Split na Parku mladeži

Tragičar susreta bio je Tomislav Glumac koji je 'krivac' za čak dva pogotka Hajduka.

Split je željno iščekivao gradski derbi na Parku mladeži. Ojačani 'crveni' dočekali su gradskog rivana, poznatijeg Hajduka, u nadi da će pobijediti mladu momčad s Poljuda. I dobro je počelo za domaćine koji su silovito krenuli u utakmicu.

Tako je Vojnović već u četvrtoj minuti pucao glavom, no Kalinić je odlično obranio. Samo dvije minute kasnije na drugoj strani Sušić je promašio cijelu loptu u izglednoj poziciji. I onda opet Vojnović prijeti, a odmah potom i Erceg, no tada je Split stao.
Igrala se 17. minuta kada je Glumac srušio Andrijaševića u svom kaznenom prostoru, a iz jedanaesterca je siguran bio Caktaš. Nakon tog pogotka, Split je potpuno potonu, dok je s druge strane Hajduk dobio krila. Redale su se prilike Hajduka kao po traci da bi u 30. minuti Mikanović oštro pucao iskosa s desne strane, a lopta se od stative odbila do Glumca i vratila se u mrežu.

Zaostatak od dva pogotka za domaće je djelovao poražavajuće i vidjelo se da su potpuno grogirani. To su iskoristili igrači trenera Tudora pa su odmah početkom drugog poluvremena preko Maglice postigli i treći pogodak i tako zapečatili svoju pobjedu i status gazde u gradu. Do kraja utakmice goropodni Hajduk imao je još nekoliko vrlo dobrih i izrađenih prilika, no nije došlo do promjene rezultata. Ovo je ujedno i prvi poraz Splita nakon dobrog starta u sezonu.

Tportal