HAJDUK OBJAVIO VELIKI MINUS "To je samo računovodstveno, nije još proknjižen transfer Luke Vuškovića"

Lukša Jakobušić
Veljko Martinović/Dalmatinski portal

Na Poljudu je s početkom u 17 sati održana redovna Skupština Hajduka na kojoj su prisustvovali čelni ljudi kluba i njegovi dioničari, od predstavnika Grada Splita do navijača i predstavnika udruge Naš Hajduk. Skupština je imala deset točaka dnevnog reda. Komentirale su se klupske financije, rezultatski i projektni ciljevi za budućnost, plan o izgradnji novog stadiona itd.

Kod izvještaja o financijama konstatiran je gubitak od 12.47 milijuna eura u 2023. godini, ali su predsjednik kluba Lukša Jakobušić i član Uprave Ivan Matana rekli kako je taj gubitak predviđen i da nije zabrinjavajući.

"Predviđeni gubitak jer transfer Vuškovića još nije proknjižen"

"Da smo proknjižili transfer Luke Vuškovića, završili bismo godinu pozitivnim rezultatom. Kao što sam prije desetak dana govorio na Gradskom vijeću, izgledno je da ćemo ovu godinu završiti s gubitkom, s obzirom na to da spomenuti rekordni transfer Vuškovića neće još biti proknjižen", rekao je Matana i dodao: 

"Ovaj gubitak će biti računovodstveni, 'cash flow' je siguran. To je bolja opcija. Imamo prihode koji će se proknjižiti 2025. godine. Mi smo mirni, a prihodi će doći. U 2025. će netko imati 11 ili 15 milijuna dobiti, a hoće li imati keša, to ćemo vidjeti. Prihodi od ulaznica su veći za 10%. Prihodi od TV prava su dvostruko veći u odnosu na 2022. Komercijalni prihodi su zabilježili najveći rast, a izostali su prihodi od Europe. Troškovi zaposlenika su rasli zbog troškova stručnog stožera prve momčadi i jačanja rostera."

Predstavnik NH uputio kritiku Jakobušiću

Jakobušić je kritizirao HNS zbog odluke o uzimanju jedan posto iznosa od transfera igrača iz klupskih blagajni i ostale HNL klubove zbog neodlučnosti oko pokretanja Udruge prvoligaša. Predstavnik Našeg Hajduka Dino Marković kritizirao je Jakobušića: "Očekivali smo konkretne poteze Hajduka po tom pitanju promjena u HNS-u, a dobivamo samo prazne slajdove."