VIDEO  Hajduk majstorijama Livaje slavio protiv Dinama na Maksimiru

Hajduk, Dinamo, HT Eronet, HOME.TV, HNL, prijenos, Hrvatska nogometna liga
Cropix

U derbiju 18. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Maksimir pred 9.900 gledatelja pobijedio Dinamo s 2-0 upisavši petu uzastopnu pobjedu otkako je momčad preuzeo Valdas Dambrauskas.

Hajduk je poveo u 61. minuti golom Marka Livaje, a pobjedu gostiju potvrdio je Emir Sahiti u drugoj minuti sudačke nadoknade na Livajinu asistenciju.

Sadržaj se učitava...

Peta je to uzastopna pobjeda Hajduka otkako ga je preuzeo litavski stručnjak. Četiri pobjede Splićani su ostvarili u prvenstvu, a jednu u Kupu. Hajduk je pritom dobio dva gostujuća derbija, protiv Rijeke (3-2) i Dinama (1-0).

S druge strane Dinamo je nastavio crnu seriju rezultata, u posljednjih šest susreta u svim natjecanjima "Modri" su ostvarili samo jednu pobjedu, a bio je to i drugi uzastopni izgubljeni derbi nakon ispadanja od Rijeke u srijedu u četvrtfinalu Kupa. Nakon poraza od Rijeke Damir Krznar je podnio ostavku, a umjesto njega momčad je preuzeo Željko Kopić koji je startao porazom.

Bio je to prvi ovosezonski okršaj Dinama i Hajduka. Trebali su igrati u devetom kolu na Poljudu, ali je tada derbi odgođen na zahtjev Dinama.

Počelo je oprezno s obje strane, Hajduk je bio nešto aktivniji, no u prvih 20 minuta nije zabilježen niti jedan udaraca. Prvu pravu priliku vidjeli smo u 24. minuti. Marko Livaja je odlično pucao iz slobodnog udarca s 18 metara, no Dominik Livaković je sjajno reagirao.

Samo minutu poslije gosti su imali još jednu veliku priliku. Gergo Lovrencsics je poslao loptu u peterac, no Stipe Biuk je u odličnoj poziciji glavom pucao pored gola. Dinamo je u završnici poluvremena imao nekoliko kornera, no "Modri" u prvom dijelu nisu niti jednom ozbiljnije ugrozili gostujuća vrata.

Sadržaj se učitava...

Prvu priliku u nastavku imali su "Modri". Ademi je u 50. minuti pucao s 20-ak metara, ali izravno u Kalinića. Tri minute poslije sličnu situaciju vidjeli smo i na suprotnoj strani, pucao je Atanasov, no ravno u Livakovića.

U 61. minuti napokon smo vidjeli pogodak i to u mreži domaćina. Josip Elez je dugačkom loptom uposlio Livaju koji je pobjegao Theophile-Catherineu, prebacio Livakovića i zabio za vodstvo Hajduka.

Primljeni pogodak je na "natjerao" Dinamo da krene ofenzivnije, no hrvatski prvak je djelovao nemoćno i gostujuća obrana sigurno se obranila do kraja.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Hajduk je razriješio u drugoj minuti sudačke nadoknade. Livaja je sjajno primio loptu u šesnaestercu, pričekao je dolazak Sahitija, idealno ga poslužio, a krilni napadač Bijelih pogodio za 2-0.