Hajduk će Ibričiću ponuditi novi ugovor s plaćom od 300.000 eura godišnje

Ali s Poljuda je već procurila informacija kako će klupski čelnici pod svaku cijenu pokušati zadržati Senijada Ibričića, trenutačno najboljeg igrača “bijelih” koji dobro kotira na tržištu i izgledno je da bi mogao napraviti transfer u inozemstvo već ove zime.

Saznajemo da će Hajduk Ibričiću ponuditi novi ugovor s boljim uvjetima godišnje gaže u rangu najbolje plaćenih prvotimaca “bijelih” - 300.000 eura (trenutačno zarađuje 120 tisuća eura), ali i s produženjem na još jednu sezonu, do ljeta 2013. godine.

Prije tri mjeseca Ibričiću je obećan novi ugovor koji je on bio spreman potpisati, ali stvar se nije realizirala. U međuvremenu je poručio da više ne razmišlja o novom ugovoru i da je spreman igrati u Hajduku bez obzira na ugovor.

- Ne znam ništa o tome. Ne opterećujem se novim ugovorom - kazao nam je na ovu temu Ibričić.

Posljednjih tjedana uz njega se spominjao interes nekoliko europskih klubova (Köln, Wolfsburg, Blackburn, Besiktas...).

Predsjednik Hajduka Joško Svaguša otvorit će razgovore s Ibričićem prije zimskog odmora s jasnom idejom da zadrži svojeg naboljeg igrača.

U projekciji Hajduka za proljeće Ibričić figurira kao važna karika. Osim što se nametnuo kao najbolji i najefikasniji (7 golova u HNL) u Rejinoj momčadi, Ibričić je igrač na kojem Hajduk računa odlično zaraditi prilikom transfera u inozemstvo. A novi, podebljani ugovor otvorit će prostor za veću odštetu kod transfera. Računa se da ga Hajduk ne bi pustio ispod pet milijuna eura odštete.

Jedan od važnih razloga zašto Hajdukovi čelnici žele zadržati Ibričića i dati mu status koji zaslužuje jest i činjenica da je on istinski ljubimac navijača, Torcide, koja izuzetno cijeni njegov angažman, požrtvovnost i igračke kvalitete. Ostanak Ibričića u Hajduku trebao bi odobrovoljiti navijače, smatraju u Poljudu.

jutarnji.hr