GVARDIOL ŽELI U CITY Leipzig već traži zamjenu za stopera hrvatske reprezentacije

Joško Gvardiol
Reuters

The Times izvještava da branič Joško Gvardiol želi napustiti RB Leipzig ovog ljeta.

Manchester City nastavlja pregovore s RB Leipzigom u vezi Joska Gvardiola i prema informacijama 90min, optimistični su u postizanju dogovora o dovođenju braniča.

Ovaj 21-godišnji igrač se u posljednjim godinama dokazao kao jedan od najboljih mladih srednjih braniča u Europi. Nakon transfera iz Dinama Zagreba 2021. godine, Gvardiol je ostavio dobar dojam ne samo u Bundesligi, već i na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

U kolovozu prošle godine, 90min je izvijestio da je Chelsea pregovarao s RB Leipzigom o transferu vrijednom 90 milijuna eura, prema kojem bi Gvardiol trebao preći godinu dana kasnije. Međutim, dvije strane tada nisu uspjele postići dogovor.

Nakon što je Gvardiol pružio izvanredne nastupe tijekom polufinala Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2022., ponovno je postao predmet rasprave. U prosincu 2022., 90min je prvi put izvijestio da je Manchester City započeo razgovore o transferu.

Sada je City ponovno potvrdio svoj interes za Gvardiola i trenutno vodi aktivne razgovore s Leipzigom o transferu.

Jedna od prepreka u pregovorima je odšteta od 100 milijuna eura koju Leipzig traži, a koju City ne želi platiti. Unatoč tome, u taboru osvajača Triple Crowna vjeruju da se može postići dogovor.

Osim Cityja, Gvardiol je također zanimljiv igrač i za Real Madrid, iako su Madriđani već potrošili ogroman iznos za Judea Bellinghama i također moraju ojačati svoj napad. Stoga su Skyblues puno izgledniji kupci ako dođe do transfera.

Gvardiol, koji ima 21 godinu, bio je jedan od najboljih igrača na Svjetskom prvenstvu za Hrvatsku i u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od 114 milijuna eura. AC Milan nastavlja s pokušajem dovođenja braniča Kevina Dansa iz Lensa, izvještava Foot Mercato. Više talijanskih klubova iz Serie A navodno je pokazalo interes za 24-godišnjeg austrijskog reprezentativca, s povezivanjem RB Leipziga, Napolija i Fiorentine, ali Rossoneri vode utrku za dogovor vrijedan 30 milijuna eura.

Bild tvrdi da je Danso najbliži Leipzigu koji ga želi dovesti kao zamjenu za Gvardiola.