Gvardiol i Brozović trenirali, ovo bi moglo biti prvih 11 za Argentinu

Hrvatska nogometna reprezentacija
HNS

Hrvatska reprezentacija u utorak u 20 sati protiv Argentine igra polufinale Svjetskog prvenstva. Momčad Zlatka Dalića odradila je zadnji trening uoči utakmice, a na njemu su bili svi igrači što znači da Dalić nema problema s ozljedama. Trening u nedjelju propustio je Joško Gvardiol, ali ne zbog ozljede nego radi odmora te je u ponedjeljak normalno trenirao.

U kampu hrvatske reprezentacije u Dohi, Al Ersal 3, opuštena je atmosfera, a da se nešto važno događa, vidljivo je tek po broju novinara koji opsjedaju bazu reprezentacije. Od utakmice s Brazilom sve je teže pronaći mjesto za stolom u press-centru ili za kameru uz teren. Najvažnija je vijest da su svi igrači trenirali, što je najavio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji, piše Index.

Hrvatska nogometna reprezentacija

Neće se prilagođavati protivniku

"Ušli smo među četiri reprezentacije svijeta i to je sjajan uspjeh za Hrvatsku. Velika je stvar da dva svjetska prvenstva zaredom to uspijevamo. Želimo više. Igramo protiv velike Argentine predvođene Lionelom Messijem. Veći je pritisak na njima. Znamo kako igraju i u kojem smjeru žele odvesti utakmicu.

Optimist sam i vjerujem igračima. Pokazali su kvalitetu i karakter. Bez toga ne bismo ušli u polufinale. Nećemo se prilagođavati suparniku, igrat ćemo svoju igru i na rezultat", rekao je izbornik Dalić uoči utakmice.

Izbornik ne bi trebao imati previše dvojbi oko sastava koji će u utorak istrčati na travnjak stadiona Lusail. Jedan od upitnika moglo bi biti tek desno krilo, odnosno hoće li kao i protiv Brazila započeti Mario Pašalić ili pak Nikola Vlašić. U napadu bi, kao i protiv Brazila, trebao biti Andrej Kramarić ako se Dalić ne odluči za Petkovića, koji je zabio Brazilu.