Gruzija porazila BiH u Zenici

Nogometna reprezentacija BiH i Gruzija 2022
Klix

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici u Zenici je izgubila od Gruzije koja je priredila iznenađenje i slavila rezultatom 1:0.

Slabiji rezultati u posljednje vrijeme i nedovoljno atraktivan protivnik utjecali su na to da se na Bilinom polju večeras skupi jedva 2.000 gledatelja, navodi Klix.

Izbornik Ivaylo Petev odlučio je izvesti najbolji sastav kojeg ima na raspolaganju u ovom trenutku iako se radi o prijateljskoj utakmici. Već u osmoj minuti Zmajevi su imali veliku šansu. Nakon kornera Amira Hadžiahmetovića, stativu je pogodio Anel Ahmedhodžić udarcem glavom. Uslijedio je miran dio igre.

Sredinom prvog dijela još jedna velika šansa. U 24. minuti Ermedin Demirović je izašao sam pred gostujućeg golmana, ali njegov lob je otišao pored gola. Od sredine prvog poluvremena pa sve do samog finiša nije bilo većih prilika.

Igrao se 48. minut kada je BiH poništen čist pogodak. Edin Džeko je matirao golmana Giorgija Loriju, ali je dosuđen ofsajd. Bila je to greška makedonskih sudaca. Samo minut kasnije uslijedio je šok u Zenici. Budu Zivziadze je izašao sam pred Ibrahima Šehića i matirao ga udarcem kroz noge.

Nakon toga Gruzija se još više posvetila obrani. Nemoćni napadi reprezentacije BiH ispraćeni su zvižducima publike u Zenici. U posljednje 22 utakmice, nogometna reprezentacija BiH upisala je samo dvije pobjede, a među njima je jedna u prijateljskoj utakmici protiv olimpijske reprezentacije Kuvajta.

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev kaže da je rezultat najveći problem Zmajeva i da večeras protiv Gruzije nismo zaslužili poraz, piše Klix. Petev je rekao kako su igrači dali sve od sebe i da im se nema šta zamjeriti, a da bi jedan naš gol sigurno znatno promijenio utakmicu.