GRADSKI DERBI Osim tvrdi da igra protiv najbolje ekipe lige, a nije ni Jakiroviću svejedno

Zvonić Osim Jakirović Bilbija
Klix

Predstavnici Zrinjskog i Veleža su na današnjoj konferenciji za medije najavili uzbudljiv meč i sjajnu atmosferu uoči zaostalog susreta 6. kola Premijer lige BiH.

U prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara trener Zrinjskog Sergej Jakirović je kazao kako je gradski derbi uvijek više od utakmice.

"Očekujemo popunjene tribine. Nama je malo intenzivan program, igramo svaka tri-četiri dana, ali to smo sami izabrali jer smo odgađali ali utakmice u Europi. Ja želim da se što prije izravnamo s odigranim utakmicama s ostalim ekipama kako bi tabela bila realna. Stanje je u ekipi dobro i naravno da u dobroj atmosferi očekujemo utakmicu. Nadamo se najboljem. Zamijenili smo domaćinstva iz znanih razloga tako da igramo na svom stadionu i svjesni da neće biti nimalo jednostavno, bez obzira na stanje na tablici i osvojene bodove. Uvijek je ta utakmica 50-50, tako ću reći uvijek ima dobrih poteza i smatram da je i Velež u jednom pozitivnom nizu. Imaju dvije pobjede, četiri neriješene od zadnjih 6 utakmica, i da budemo realni nije lako njih pobijediti i zato očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu", kazao je Jakirović, prenosi Klix.

Trener Veleža Amar Osim ističe kao je raspoloženje u redovima Rođenih dobro i da će biti ovaj derbi jedna velika avantura jer Velež teško koga nadigra i teško ga tko može nadigrati.

"Ova utakmica, na stranu što je jako bitno navijačima i svima u Mostaru jer je gradski derbi, prestiž u pitanju i rivalstvo, meni kao treneru će doći kao prilika da vidimo gdje smo jer igramo protiv najbolje ekipe u ligi. Protiv svih do sada smo imali dobrih i loših momenata, ali smo tu negdje bili. Ova utakmica će biti drugačija jer igramo protiv jedinog protivnika koji je fakat ozbiljan. Nama će biti bitno da vidimo gdje smo i da izmjerimo kvalitetu, kao neka mala matura. Ovo nam je teža prepreka u ligi i uz dužno poštovanje ostalima, nama će to puno značiti bez obzira kako završilo, da vidimo kako se ponašamo kad igramo protiv malo bolje ekipe", kazao je Osim.

Kapetan Veleža Denis Zvonić ističe kako Rođeni jedva čekaju ovaj derbi.

"Jedva čekamo da pokažemo po tko zna koji put karakter, želju, motiv za svaku loptu, da izgaramo na terenu i da našu pozitivnu seriju nastavimo i poslije ovoga derbija", kazao je Zvonić.

Kapetan Zrinjskog Nemanja Bilbija ističe da je zadovoljstvo igrati gradski derbi i da je to uvijek utakmica koja donosi vrhunsku atmosferu kakvu najavljuje i za sutra.

"Mi smo u dobroj atmosferi i ne krijemo da sutra idemo po tri boda. Sve ćemo uraditi da tri boda ostanu pod Bijelim Brijegom", kazao je Bilbija.

Podsjetimo, mostarski klubovi su domaćinstva zamijenili zbog radova koji se izvode na stadionu Rođeni u Vrapčićima s nadom da će se uzvratni susret igrati na novoj zelenoj površini stadiona Veleža.

Sutrašnji derbi u Mostaru Zrinjski - Velež, ujedno i prvi ovogodišnji mostarski derbi se igra s početkom u 17 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom uz direktan prijenos na Arena Sportu.