Gradski derbi bez Red Army-ja?

Naime, iz Gradske uprave Mostara jučer su uputili dopis da JP Mo Bus ima svog direktora, te da se Gradska uprava Mostara ne bavi prijevozom navijača ni putnika.

''Grad je pomogao održavanje utakmice izdvojivši 7000 maraka. Pripreme oko odigravanja utakmice su stvar klubova, MUP-a, a uključen je i Sportski savez Mostara'', naveli su iz Gradske uprave.

Uprava diže ruke

Međutim, Damir Marić, direktor Mo busa, ističe da je vlasnik ovog poduzeća Grad Mostar, te da oni ne mogu odobriti prijevoz navijača ukoliko to Grad ne odobri. ''Grad bi trebao osigurati prijevoz za taj susret. Kada dobijemo naređenje od Grada da izvršimo prijevoz, mi ćemo to napraviti, s tim da će netko morati dati jamstvo ukoliko dođe do određene štete tko će tu štetu platiti s obzirom da svi znamo da je ovo utakmica visokog rizika'', kazao je Marić.

Dodaje da se do sada nitko od sudionika i organizatora ovog susreta nije ponudio da bi snosio štetu.

Policija spremna

''Nitko ne želi preuzeti odgovornost na sebe za bilo kakvu štetu na autobusima. Budući da je u ponedjeljak radni dan, ukoliko se samo jedan autobus ošteti, mi nećemo moći odraditi gradski prijevoz'', zaključio je Marić.

Prema riječima načelnika Policijske uprave Mostar Tome Ćurčića, policija je i jučer održala unutarnji sastanak, na kojem su dogovorene pojedinosti oko osiguranja gradskih ulica, u čemu će sudjelovati nešto više od 500 policajaca.

''Spremni smo za obje varijante, odnosno, ukoliko ne bude organiziranog prijevoza, imat ćemo pojačan broj ljudi koji će spriječiti organizirane pješačke kolone navijača'', kazao je Ćurčić. Dodaje da će u osiguranju utakmice sudjelovati sva raspoloživa specijalna policija iz ostalih županija, piše današnji Dnevni list.