GOTOVA SAGA Marcelo Brozović postao je najplaćeniji Hrvat u povijesti

Marcelo Brozović
Al Nassr FC

Napokon je završila jedna od duljih transfer-saga ovog ljetnog prijelaznog roka. Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović (30) je nakon osam godina napustio talijanski Inter i postao igrač saudijskog Al Nassra, aktualnog viceprvaka te države, u kojem će dijeliti svlačionicu s Cristianom Ronaldom.

Dugo su trajali pregovori Saudijaca s Interom o odšteti koju će im platiti za hrvatskog veznjaka, kao i pregovori sa samim Brozovićem o visini primanja koja će imati u saudijskoj prijestolnici Rijadu. Inter će na njegovoj prodaji zaraditi 18 milijuna eura, prenosi Index.

Postaje najplaćeniji Hrvat u povijesti

Isprva su tražili više, ali i ovaj iznos će im pomoći u jednom od glavnih ciljeva ovoga ljeta, a to je otkup ugovora Romelua Lukakua od Chelseaja. Brozović je od Al Nassra najprije tražio dvogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao 30 milijuna eura po sezoni, ali na kraju se zadovoljio nešto manjom plaćom.

Prema informacijama Fabrizija Romana i talijanskih medija, prema trogodišnjem ugovoru zarađivat će između 27 i 28 milijuna eura godišnje, što ga i dalje čini najplaćenijim hrvatskim nogometašem u povijesti. Brzović je liječnički pregled odradio u Parizu i uskoro se očekuje njegovo predstavljanje u Rijadu. Imao je i ponudu Barcelone, ali zbog saudijskih milijuna odlučio je odbiti Katalonce.