GOŠK: Zasad bez zamjena koje bi ulijevale povjerenje

Premijer liga BiH, GOŠK Gabela, Premijer liga BiH, FK Željezničar, FK Slavija, NK GOŠK, FK Borac, Premijer liga BiH, GOŠK Gabela, pripreme, BH Telecom Premijer liga BIH, GOŠK Gabela, NK Čelik, NK GOŠK, GOŠK Gabela, FK RUDAR-PRIJEDOR, FK Rudar
Dva važna člana prve postave, Feđa Dudić i Mirsad Šiljak, napustila su ekipu, dok zasad u suprotnom smjeru nisu stigle adekvatne zamjene. Posuđeni veznjak iz Širokog Brijega, Marko Grgić , je igrač koji više daje kao ofenzivni vezni što znači da će Gabeljani u slučaju da se trener Milomir Odović odluči za formaciju iz jesenskog dijela (4 - 2 - 3 - 1) morati pronaći nogometaša koji će igrati u paru s Danijelom Ćulumom ili ove zadatke povjeriti nekome od postojećih snaga (prva alternativa jesenas je bio Ante Hrkać).
Šiljak jesenas nije pružio koliko se od njega očekivalo, međutim Lavovi pored njega i Ćuluma boljih na toj poziciji nisu imali."Nama je sada najvažnije da se nakon ozljede protiv Željezničara konačno vraća Danijel Ćulum, koji je u tom trenutku bio jedan od naših najboljih igrača." kaže sportski direktor GOŠK-a Lujo Ilić.

Par dana pred početak priprema (12. siječnja) GOŠK nema prave zamjene ni za napadača Feđu Dudića, koji se, istina, nije najbolje snašao u situaciji gdje je jesenas bio usamljen u napadu. Dudić je međutim rijetko dolazio u prilike, u čemu veliki dio odgovornosti snosi i vezni red, te ipak uz Mahira Karića s po 3 gola i asistencije u ofenzivnim zadacima bio najučinkovitiji igrač GOŠK-a.

Stanislav Vasilj iz Brotnja (Čitluk) i Andrija Milinković iz Neretve (Metković), najbolji strijelci trećih rangova u svojim zemljama, se mogu pokazati kao pojačanja, međutim nisu igrači na koje se struka može od početka pouzdati kao rješenja za izraženu neučinkovitost u prvom dijelu Premier lige.

"Vasilj je igrao u Željezničaru i inozemstvu, tu je i trener da ih procjeni kroz par utakmica... Vidjet ćemo, imamo dovoljno vremena odrediti se prema pojedinim igračima." - prokomentirao je Ilić.

Gabeljani će ipak trebati pravo pojačanje na mjestu prvog napadača, na što je još prije par tjedana ukazao Milomir Odović. I to najdalje u početnoj fazi priprema kako bi se mogao uigrati s ostatkom ekipe.

"Zasad nismo doveli ekstra špica, ali ima vremena, dva mjeseca priprema je ispred nas. Opcija je sada i Mirza Džafić, nekadašnji napadač Rudara (Prijedor), koji bi se mogao iz njemačke Oberlige vratiti u GOŠK." rekao je Lujo Ilić.

Marko Prskalo se jesenas nije nametnuo i njegov odlazak neće pogoditi GOŠK, dok bi važno pojačanje mogao biti iz Širokog Brijega posuđeni Diogo Souza dos Anjos, jer su na poziciji desnog bočnog, koju je jesenas pokrivao Filip Žderić, Gabeljani imali dosta problema.

"Imat ćemo još nekoliko igrača na probi koji će se pokušati nametnuti. S druge strane, ostanak Mahira Karića je još uvijek upitan. Obje opcije bi bile dobre po GOŠK, Karić nam je važan igrač i puno bi nam značio na proljeće, dok bi u slučaju njegovog odlaska u inozemstvo klub mogao i profitirati." izjavio je Ilić.
 Dnevni list