GOŠK teško poražen na otvaranju sezone

GOŠK Tuzla City
Sportsport.ba

Odigrana je druga utakmica prvog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. U Gabeli je povratnik u društvo najboljih ekipa GOŠK-a, dočekala FK Tuzla City. Vidjeli smo jednu efikasnu utakmicu u kojoj su Tuzlaci bili bolji rezultatom 1:4 nakon preokreta, piše Sportsport.ba.

GOŠK je imao start iz snova u trećoj minuti utakmice. Šero je dobro uposlio dubinskom loptom Mandića, koji se sjajno ubacio iz drugog plana, zaobišao golmana i pogodio za 1:0.

Domaćini su i nakon gola bili bolji protivnik, diktirali su tempo igre, a onda prvi ozbiljniji napad gostiju i lopta je završila u mreži Bobića.

Mašović je nakon jedne povratne lopte Mehanovića šutirao sa 16 metara u 24. minuti, Bobić je bio nemoćan i to je bilo 1:1.

U završnici poluvremena gosti su imali više od igre, nekoliko prilika, ali na odmor se odlazi rezultatom 1:1.

Nastavak susreta bolje otvaraju gosti, bili su puno bolji i nagrada stiže u 54. minuti kada je Hadžić pogodio za 1:2 i preokret na stadionu "Perica Pero Pavlović".

U 59. minuti totalni pad igre kod domaćina, Ponovo je Hadžić bio strijelac i to je bilo već velikih 1:3 za Tuzla City. Odbila se lopta od jednog braniča GOŠK-a, došla do Mehanovića koji dodaje do Hadžića, a ovaj bez problema postiže drugi pogodak.

Očekivano, gosti su nakon trećeg gola prepustili inicijativu domaćinu, koji je bio nemoćan. Jedan pogodak bi ih vratio u susret, no gosti su dobro stajali i čekali svoju priliku iz kontranapada.

U 82. minuti potop GOŠK-a. Nakon dvije asistencije, Mehanović se upisao i u strijelce za 1:4 na asistenciju Ćorića što je bio i konačan rezultat utakmice.