GOŠK SE DOBRO DRŽAO PRVIH SAT VREMENA Sarajevo ipak prejako za Gabeljane

Sarajevo Gošk
FK Sarajevo

Sarajevo je danas na svom terenu slavilo pobjedu protiv ekipe GOŠK-a u susretu 17. kola Premijer lige BiH, a konačan rezultat ove utakmice je glasio 3:0.

Prva ozbiljnija prilika na utakmici je viđena u sedmoj minuti, kada je Šero ušao u šesnaesterac i pucao, ali je njegov udarac zaustavio Rogić, a dvije minute kasnije, Bordo klub se našao u problemima. Penaranda je zbog povrede morao izaći iz igre, a umjesto njega na teren je ušao Anđušić. 

U desetoj minuti, jedna lopta se odbila do Hasića, ali je on šutirao pored gola, a onda je isti igrač tukao glavom nakon jednog ubačaja, ali je Bobić zaustavio njegov udarac. U nastavku utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika, iako je Bordo tim imao veći posjed lopte, dok je, sa druge strane, GOŠK tek nekoliko puta došao do šesnaesterca domaćih.

Igrala se 35. minuta, kada je viđena prava prilika za domaći sastav. Radović je šutirao sa ruba šesnaesterca po zemlji, ali je lopta otišla malo pred gola gostiju, a u posljednjim trenucima prvog dijela ovog susreta, gosti su kreirali sjajnu šasu.

Bradara se ubacio sa strane, ubacio je loptu u protivnički šesnaesterac, ali je Šero zakasnio na loptu i propustio priliku da postigne gol. Ujedno, to je bila i posljednja šansa u prvom poluvremenu.

Na otvaranju drugog dijela susreta na Koševu, nije bilo uzbuđenja, a onda je u 56. minuti Mustafić pokušao iznuditi jedanaesterac, ali sudac nije pokazao na bijelu točku.

Poslije toga je Sarajevo pokušavalo na sve načine da dođe do vodstva i u tome je uspjelo, a u 63. minuti za Bordo klub u listu strijelaca se upisao Anđušić. 

Četiri minute kasnije, uslijedio je kratki prekid susreta, s obzirom na to da je dim prekrio Koševo nakon bakljade navijača domaćeg tima, a onda je nastavljena utakmica.

Poslije toga, novu priliku u 73. minuti je imao Bordo klub. Oliveira je šutirao iz slobodnjaka sa 25 metara, ali je lopta otišla preko gola. 

U 76. minuti, Beganović je pucao sa sedam metara, ali je Bobić bio na visini zadatka, a u 79. minuti je viđen novi gol u mreži ekipe iz Gabele.

Hasić je vanjskim dijelom kopačke uposlio Oliveiru, koji je na rutinski način savladao protivničkog golmana i povećao prednost svog tima na 2:0. 

Do kraja utakmice, Bordo klub je uspio da dođe i do trećeg gola na današnjoj utakmici, a konačan rezultat na ovom susretu u 84. minuti je postavio Hamza Čataković

FK Sarajevo - NK GOŠK 3:0 (Anđušić 63‘, Oliveira 78‘, Čataković 84‘).

Standings provided by Sofascore