GOŠK: Prvi dan vježbao 31 igrač

Iz prošlosezonskog tima uvodno vježbanje je odradilo deset igrača, dok su sve ostalo novaci.

S obzirom da je bilo i kvalitetom "zalutalih", između kojih su neki već nakon prvog dana otpali iz konkurencije (kao Mustapić i Hećo) za Lavove je najvažnije kako su se pored prošlogodišnjih snaga startu priprema odazvala istinska pojačanja (Šiljak, Helvida, Dudić, Ćulum, Bošnjak i Zlomislić). Jasno je, međutim, da će se do odlaska na Kupres (6. srpnja) momčad još iskristalizirati i imenima skratiti. - Prvi trening je pokazao ono što je i bilo za očekivati, odnosno da se na svježinu može odigrati kvalitetnih pola sata ili 45 minuta. Puno bolje će sve izgledati kad momčad bude fizički spremnija, a sama koncentracija na višoj razini, komentirao je trener Darko Dražić prvi dan s ekipom i upoznavanje s igračima.
Nogometaši su odigrali utakmicu između sebe, trener je miksao sastave i priliku dao svima. Strijelci tri gola su bili Feđa Dudić, Mahir Karić i Ivan Livaja.
- Bilo je puno toga dobrog, ali i lošeg. Ponešto se potvrdilo što su mi govorili ranije, primijetio sam i dosta toga drugog. Trebat će raditi na taktičkim stvarima, linijama pomicanja, korekcijama, odigravanjima. Uočio sam detalje koji ne ulaze u okvir moje vizije igre, ali ukupno nisam nezadovoljan viđenim, zaključio je Dražić.
Idući dani će Dražiću, zajedno s njegovim pomoćnicima Filipom Krvavcem i Draganom Vulićem, poslužiti da skrate kadar na optimalan broj nogometaša koji će se potom uputiti na Kupres.
- Napravit ćemo testiranja kako bih dobio novu informaciju o igračima. Imam jasan plan priprema do prvog kola, međutim, sve će ovisiti i o drugim okolnostima. Najvažnije će nam biti napraviti dobru bazu u početku, dok se druge stvari kasnije mogu i kompenzirati treningom, dodaje Dražić.
U Gabeli još uvijek spominju pojačanja, pregovori s nekoliko igrača koji bi trebali doći da zauzmu pozicije u udarnom timu još su u tijeku.
- Najveći problem su bokovi, pogotovo ako nam ode Šabanović, istaknuo je Dražić.
Do pravih pojačanja ipak nije lako doći.
- Teško je dovesti pravog igrača, čini se da imaju krivu predodžbu o Gabeli. Kao što sam govorio i kad sam odlazio u Iran, treba prvo otići i vidjeti, pa tek onda davati sud o konkretnoj sredini. Ovdje imamo sve uvjete za rad s terenima u jako dobrom stanju, izjavio je novi trener GOŠK-a Darko Dražić.

Šabanović igra probni meč

Na okupljanju momčadi i treningu je bio i prošlosezonski lijevi bočni Vedad Šabanović (21), jedan od najboljih igrača u posljednje tri godine. Dan kasnije otputovao je u Austriju, gdje će imati probu u ukrajinskom Metalurgu iz Donjecka.
- Odigrat ću probnu utakmicu u Austriji, gdje se Metalurg sprema za iduću sezonu. Ukoliko ne ostanem, druga opcija je ostanak u GOŠK-u, rekao je Vedad Šabanović.

Popis igrača

Zlatko Kojić, Mahir Karić, Antonio Soldo, Ivan Raguž, Draženko Jurković, Vedad Šabanović, Tomislav Tomić, Nikola Brajković, Stjepan Filipović, Ivan Raič, Damir Zlomislić, Ante Hrkać, Mirsad Šiljak, Armin Helvida, Danijel Ćulum, Miljenko Bošnjak, Marko Prskalo, Feđa Dudić, Amar Balalić, Ivan Livaja, Matej Brlošić, Zvonimir Mustapić, Ivan Prce, Tihomir Jelavić, Pero Jurić, Eduard Raguž, Frane Zolota, Rusmir Hećo, Zdravko Pulić, Ivan Pehar, Rajko Rodin.

Dnevni-list.ba