GOŠK ponovno pobijedio Želju koji je sat vremena igrao s igračem manje i pošteno se ispromašivao

GOŠK Željezničar
Adem Ćatić/fkz.ba

U 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine nogometaši GOŠK-a ostvarili su važnu pobjedu. Igrači Tonija Karačića svladali su Željezničar rezultatom 1:0, a čovjek odluke bio je Hasukić u 87. minuti. Treba reći kako je Željezničar igrao s igračem manje nakon što je Galić dobio crveni karton u 34. minuti.

Veliku priliku na samom početku utakmice imali su domaći. Ubacio je Dino Skorup, a Šuta pucao glavom preko vrata. Minutu kasnije pokušao je i Mihaljević, a Muftić dobro brani.

U 12. minuti Skorup je pokušao iz slobodnog udarca, no bio je to lagan plijen za vratara Želje. Pokušao je Mihaljević nakon ubačaja Čoke u 23. minuti, no ponovno je to bilo preslabo za Muftića.

GOŠK Željezničar

U 34. minuti dogodio se možda i ključni trenutak utakmice. Galić je napravio glupost kada je glavom udario Šeru, a Gigović mu pokazao put u svlačionicu. Na taj način ostavio je svoju momčad Želje na cjedilu.

Četiri minute kasnije velika prilika za goste. Mekić je išao sam na Bobića, pobjegao mu, ali je otišao previše u stranu i nije uspio je postići pogodak.

Drugo poluvrijeme otvoreno je prilikom za Želju. Imao ju je Andrija Drljo, ali njegov udarac je blokirala obrana GOŠK-a.

U 61. minutu glavom je pucao Šero, no Muftić je opet siguran. Isti igrač pucao je dvije minute kasnije, a lopta ovaj put ide preko vrata.

U 68. minuti velika prilika za Željezničar. Andrija Drljo je išao sam prema vratima Bobića, no lopta mu bježi i i propušta realizirati ovu izglednu priliku.

GOŠK Željezničar

Pucao je Musulin minutu kasnije, ali po tko zna koji put Muftić je siguran. 

U 72. minuti stopostotna prilika za Želju. Krpić je išao sam na Bobića koji mu brani.

Veliku priliku za GOŠK vidjeli smo u 85. minuti. Mandić je ubacio, lopta došla do Šere koji je bio neprecizan iz neposredne blizine.

No, u 87. minuti trese se mreža Željezničara. Ubacio je dobro Gabrijel Čoko, a Hasukić glavom matira danas odličnog Muftića.

Sadržaj se učitava...

U sudačkoj nadoknadi nije dosuđen očigledan korner za Željezničar, no uzaludni su bili prosvjedi gostiju koji su porazom nastavili svoju agoniju.

Ovom pobjedom GOŠK je prestigao Željezničar na ljestvici i sada je na osmom mjestu s 20 bodova, dok je Željezničar deseti sa samo bodom više od opasne zone, one koja vodi u niži rang. Teško je proljeće pred Plavima s Grbavice.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.