GOŠK GOSTUJE U BANJOJ LUCI Borac pobjedom može pobjeći Zrinjskom na velikih devet bodova prednosti

Borac GOŠK
Đaka city

U posljednjoj utakmici 21. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine Borac će na svom terenu dočekati GOŠK iz Gabele.

Borac seriju dobrih rezultata želi nastaviti i protiv GOŠK-a, danas na Gradskom stadionu u Banjoj luci. 

Banjalučani su poslije poraza u prvoj utakmici sezone od sarajevskog Željezničara, pa do danas nanizali 19 utakmica bez poraza, a ako se tome dodaju i tri u Kupu Bosne i Hercegovine onda taj niz traje impresivne 22 utakmice, piše Sport1.

Momčad Vinka Marinovića je u posljednje dvije utakmice odigrao 0:0, protiv Veleža u Mostaru u Wwin ligi, te protiv Sarajeva na domaćem terenu u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH.

Računaju u Borcu da je danas vrijeme za povratak pobjedama, jer im na njihov teren dolazi objektivno slabija ekipa, devetoplasirani tim Wwin lige Bosne i Hercegovine.

U posljednjem meču na Gradskom stadionu, GOŠK je uspio odoljeti Borcu. Bilo je to u travnju 2018. godine kada su odnijeli bod sa Gradskog stadiona odigravši 0:0. Nakon toga, odigrane su još dvije utakmice, jedna u Gabeli u svibnju te iste godine kada je GOŠK slavio 1:0, te ona prva ove sezone kada je Borac sa 3:0 slavio u Gabeli.

Utakmica Borac - GOŠK igra se od 17:45, a glavni sudac je Admir Musić iz Sarajeva. Izravan prijenos utakmice možete pratiti na TV Arena Sport.