Goran Zakarić: Shvaćam kritike i želje navijača, ali najvažnije su pobjede

Zrinjski-Slavija

No, ima li smisla tražiti nedostatke u igri kada se pobijedi 3:0? Goran Zakarić razumije navijače, ali...
Kako shvatiti konstantno nezadovoljstvo navijača Zrinjskog? Zrinjskog koji je od prvog kola u vrhu, Zrinjskog koji pobjeđuje. Ispočetka je to bilo nezadovoljstvo zbog velikog broja minimalnih pobjeda, pet od ukupno deset trijumfa Plemići su potpisali s 1:0, a sada je to igra. "Dva udarca u okvir, tri gola, to može samo Chuck Norris... i Zrinjski", primijetile su tribine nakon visokih 3:0 protiv Olimpica. Gorana Zakarića, koji je na Koševu zabio svoj prvijenac za Plemiće, to nimalo ne smeta. Naprotiv.
- Shvaćam navijače, oni uvijek žele atraktivnu igru i puno golova. Shvaćam njihove želje i kritike, ali najvažnije je pobjeđivati. S te strane, apsolutno je nevažno pobijedite li 3:0 ili 1:0. Čujemo kritike, ali se previše ne opterećujemo, rekao je.

Na Koševu je zabio u 80. minuti, nakon autogola Bojana Regoje u 43., a prije Olivera Petraka (85.) kojemu je to također bio prvi ovosezonski pogodak. Prethodno Koševu Zakarić je posljednji puta zabio - Zrinjskom. Bilo je to u posljednjem kolu prošle sezone kada su Mostarci tada njegovom Širokom s 1:1 na Pecari oduzeli Europu. Pobjeda s Koševa, smatra Goran, u potpunosti je odrazila odnos snaga na terenu.

- Dobro smo stajali na terenu, bili borbeni, išli smo na svaku loptu. Olimpic nam praktički nije zaprijetio. Da, nedostajala su im tri-četiri igrača, ali na kraju krajeva, naša pobjeda bila je u potpunosti zaslužena. Pohvalio bih navijače i čitavu momčad. Filip Lončarić je bio sjajan u debiju.
Kao što je to nakon pobjede naglasio i šef struke Vinko Marinović, bila je to vrlo važna pobjeda - Zrinjski je još jednom potvrdio da ima snage i volje boriti za naslov. Zakarić vjeruje da Plemići imaju dobre šanse godinu zatvoriti u jako dobrom raspoloženju.

- Imamo još dvije utakmice, kod kuće s Drinom i gostovanje u Travniku. Nakon lagane krize sada smo se ponovno digli, pa u tim utakmicama želimo odnijeti što je moguće veći broj bodova i ostati u vrhu. Iskreno bih želio navijače protiv Drine počastiti jednom dobrom partijom i uvjerljivom pobjedom.

Jednako brzo do desete pobjede

Zrinjski je u prvoj utakmici drugog dijela prvenstva ostvario desetu pobjedu i tako ponovio prošlosezonsko otvaranje proljeća. U 16. kolu prošle sezone Plemići su savladali Slaviju (2:0), nakon koje su na svom kontu imali bod više nego danas. Zapravo dosta toga podsjeća na prošlosezonsku kampanju, jer tabela danas, baš kao i nakon 16. kola prošle sezone, pokazuje da je Zrinjski primio samo šest pogodaka. Prošle su u isto vrijeme zabili jedan gol više.

Dnevni list