GORAN KARAČIĆ Od betona na Kantarevcu i blata s Trimuše, došli su do samog vrha

Igor i Ivan Karačić
Goran Stanzl/PIXSELL

Obitelj Karačić iz Mostara nadaleko je poznata. Tri brata, tri vrhunska sportaša, primjer su mladima kako se uz naporan i predan rad može puno toga postići. Starija braća Igor i Ivan poznati su rukometaši, dok se najmlađi brat Goran odlučio za nogomet i odličan je vratar, koji trenutno brani u turskom Adanasporu

Razgovarao: Ivo Ćubela / hercegovina.info

Svi u obitelji ovih dana prate Igora, koji igra završnicu Europskog prvenstva te je u posljednje dvije utakmice bio najbolji igrač Hrvatske.  On se nikada ne štedi u reprezentativnom dresu, što je i rezultiralo udarcem u koljeno. Kaže brat Goran Karačić kako su se svi u obitelji zabrinuli za Igora:

"Igor je po prirodi ratnik. Ovo za mene nije ništa čudno kako on igra ovo europsko prvenstvo. On je jednostavno lider na terenu, što je pokazao s Vardarom, a i sada s Hrvatskom. Uvijek kada dođe situacija, što se kod nas kaže "stani pani", zna se kome se lopta daje da odlučuje. Jako mi je žao zbog njegove ozljede, izgledalo je jako ružno. Svi smo se jako zabrinuli, od mene u Turskoj, brata u Izraelu pa do roditelja koji su u Beču s Igorom.

Svaki sportaš zna kakva je to bol kada dođe do udarca koljeno od koljeno. Nakon utakmice sa Španjolskom, stalno smo u kontaktu. Nas trojica smo najveća podrška jedan drugome i Igor zasigurno ima podršku cijele obitelji da iz ovoga izađe puno jači."

Igor i Ivan Karačić

Kaže kako će polufinale igrati i na jednoj nozi ako treba?

"Pa to je Igor, to srce koje kuca u njemu je pobjedničko i ratničko i dat će zadnji atom snage da našem narodu nabaci osmijeh na lice", ističe Goran Karačić u razgovoru za hercegovina.info.

U više navrata preuzeo je odgovornost i povukao kada je najviše trebalo. Sigurno je i kroz vaše djetinjstvo bio pravi stariji brat i lider?

"On je lider u punom smislu te riječi, na terenu ili van njega. Uvijek je pravi brat, najbolji prijatelj. Ja sam izabrao drugi sport, ali uzor su mi uvijek bili on i Ivan. Nemamo se puno vremena viđati, ali ja sam čovjek koji pamti sve trenutke. U prošloj sezoni doživio sam tešku ozljedu koljena i poslije operacije sam rehabilitaciju proveo kod njega u Skoplju, gdje su mi on i njegov tadašnji klub omogućili sve. Jednostavno, to je Igor - dobra duša naše obitelji i našega grada", kaže za hercegovina.info najmlađi brat Karačić.

I drugi brat Ivan, bio je na ovom prvenstvu. S BiH je ostavio sasvim dobar dojam na velikom natjecanju?

"Jako mi je žao zbog Ivana i svih njegovih suigrača. Toliko muke, toliko rada, a ništa im nije omogućeno od ljudi s vrha. Ja sam iskreno zadovoljan s njihovim nastupima ovo prvenstvo. Bili su u skupini smrti i pružili su dobar otpor u mogućnostima kakve su oni imali".

Kaže Goran kako je bolje da nije došlo do međusobnog ogleda Igora i Ivana: "Mislim da je bolje da nisu zapali ponovno u skupini. To je jako teško jer se srce podijeliti ne može. Bolje ovako da su bili razdvojeni i da smo mogli pratiti u miru."

Iako si krenuo drugim putem, sigurno je lijepo bilo odrastati uz dva brata vrhunska sportaša, od kojih se moglo jako puno naučiti?

"Ja sam još mlad, imam 23 godine i ja još učim. Treninzi su nam gotovo svima isti jer treniramo jako i krvavo sva trojica. No, ono što ja učim, je kako razmišljati u kojem trenutku tijekom treninga i utakmice i za to imam najbolje učitelje. One koji su s betona Kantarevca i blata sa Trimuše stigli u vrh jednog jakog sporta."

Kažimo nešto i o Adanasporu. Koliko si zadovoljan sa smjerom u kojem ide karijera?

"Ja sam zadovoljan, ovdje sam već skoro pet godina. Došao sam bio u Super ligi i pokupio ogromno iskustvo igranja s najboljima. Sada smo trenutačno u drugoj ligi, gdje smo odigrali prvi dio sezone kriminalno. No, dogodile su se velike promjene u klubu i krenuli smo u drugi dio sezone znatno jači. Vidjet ćemo što će nam Bog dati."

Koje su možda neke tvoje želje u budućnosti?

"Ja sam vezan ugovorom još dvije godine, potpuno sam posvećen svome klubu i imam sve što mi treba. Podrška obitelji je tu, djevojka mi često dolazi u Adanu. Idem korak po korak i krvavo radim da se sve to na kraju isplati", kazao je Goran Karačić u razgovoru iz Turske za hercegovina.info.