Goran Karačić: Djelovali smo kao velika obitelj i vjerovali u pobjedu i pri rezultatu 0:2

Goran Karačić
Facebook

U nedostatku nogometnih natjecanja ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu mogu se samo prisjećati nekih utakmica koje su im se posebno urezale u sjećanje.

Jedna od najboljih, ako ne i najbolja utakmica u povijesti Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrana je na širokobriješkoj Pecari 6. ožujka 2016. godine.

U hercegovačkom derbiju HŠK Zrinjski je na Pecari svladao NK Široki Brijeg s 4:3 i tako napravio veliki korak prema osvajanju naslova prvaka.

Susret na Pecari odigran je u sjajnoj atmosferi pred oko 6000 gledatelja koji su zaista uživali u prikazanoj igri. Široki je već nakon 13 minuta igre imao vodstvo 2:0. Ivan Crnov i imenjak mu Krstanović pogodili su za Široki i veliko slavlje domaćih navijača. Ipak, Zrinjski je do kraja prvog poluvremena uspio smanjiti rezultat na 2:1 golom Mešanovića u 31. minuti.

Otvaranje drugog dijela donosi i veliki povratak Plemića u igru. Oliver Petrak u 48. minuti vraća stvari na početak golom za 2:2. U idućim minutama mladi vratar Zrinjskog Goran Karačić postaje jedan od junaka susreta. Karačić je prvo obranio stopostotnu priliku Borisu Pandži, da bi nešto kasnije obranio i jedanaesterac Ivanu Krstanoviću kojeg je u šesnaestercu srušio Oliver Petrak. Sve to je kaznio Ognjen Todorović sjajnim golom u 70. minuti kojim Mostarci prave potpuni preokret, no prethodni promašaj Pandža je ispravio u 76. minuti pogodivši za 3:3.

Veliku pobjedu Zrinjskom donosi Filip Arežina koji je mrežu Solde pogodio u sudačkoj nadoknadi susreta.

Ove fantastične utakmice za hercegovina.info prisjetio se vratar Goran Karačić koji je među najzaslužnijima za tri boda Zrinjskog na Pecari.

“I danas se često sjetim te utakmice koja je sigurno najkvalitetnija utakmica odigrana u Premijer ligi. Gubili smo 2:0, ali smo vjerovali da možemo napraviti preokret. Bili smo odlična klapa na terenu, djelovali smo kao jedna velika obitelj u kojoj su igrači i Uprava kluba. Pokazali smo veliku ljubav prema klubu i ovom pobjedom približili se osvajanju naslova prvaka što su naši navijači i zaslužili. Znao sam da je Krstanović majstor za jedanaesterce, ali sam se tijekom tjedna pripremao za ovu situaciju. Radio sam s trenerom vratara Feđom Kulaglićem koji mi je dao par savjeta i sreća je bila na mojoj strani, te sam obranio udarac Krstanovića”, kazao je za hercegovina.info Goran Karačić koji sada brani u Turskoj za ekipu Adanaspora.

Sadržaj se učitava...