Giggs: Osvajanje olimpijskog zlata bilo bi vrhunac

Giggs je reprezentacije Velike Britanije koja se vraća olimpijskom natjecanju prvi put nakon 52 godine, a u startnom susretu igra protiv reprezentacije Senegala u četvrtak na "Old Traffordu" u Manchesteru.

"Bio bi to vrhunac, definitivno. Ne volim da dajem prioritet bilo kojem trofeju ili medalji jer su to sve dobri osjećaji, uvijek je izazov kada igrate bez obzira šta ste ranije osvojili. Ali, ovo je veliki izazov zbog kvaliteta olimpijskog turnira", rekao je Giggs.

On je dodao da se raduje igranju na predstojećem turniru, gdje se od domaćina očekuje značajan rezultat.

"Uživao sam svakim dijelom priprema, a učešće na olimpijskim igrama u ovom trenutku moje karijere čini me uzbuđenim. Kao nogometaš ne krenete s razmišljanjima da ćete osvojiti zlatnu medalju na Olimpijadi, već da osvajate lige i pehare u europskim kupovima. Nadam se da ćemo dobiti šansu da odemo daleko", kazao je Giggs.

Po njegovim rijčima, jedino će biti neobičan osjećaj da na "Old Traffordu" igra za neku drugu momčad, a ne za United, čiji je oslonac skoro 15 godina, prenosi Tanjug.

"To će biti čudno, ali već sam to uradio jednom, kada je Wales igrao protiv Engleske ovdje. Bio je to čudan dan, jer smo bili u gostujućoj svlačionici, ali srećom ovog puta smo u svlačionici za domaćine. To je za mene ipak drugačije", rekao je Giggs.

Fena