GAŠPAR I MARUŠIĆ "Osjeti se pritisak, ali o neuspjehu ne smijemo razmišljati"

Blago Gašpar
Hercegovina.info

MNK Hercegovina jednom nogom je u društvu najboljih, u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine. Širokobriježani su u prvoj finalnoj utakmici doigravanja u Banovićima s istoimenim domaćinom remizirali odigravši susret 5:5. Ono što igračima Marina Ćorluke treba za veliki uspjeh je bilo kakva pobjeda ili neriješen rezultat do 4:4, s obzirom da su u gostima postigli pet pogodaka, a pravilo pogotka na strani vrijedi.

Jedan od stožernih igrača momčadi s Pecare svakako je Blago Gašpar.

"Prvu utakmicu smo odigrali dosta dobro i na kraju možemo biti zadovoljni rezultatom. Imali smo i neke prigode da utakmicu odvedemo u našu korist, odnosno da se vratimo kući s još boljim rezultatom, no zadovoljni smo s ostvarenim. Najbitnije je da smo vidjeli da smo bolja ekipa od Banovića. Očekujemo dobar rezultat i plasman u Premijer ligu", kaže Gašpar za Hercegovina.info.

Blago Gašpar

No, svjestan je da se nešto pita i gostiju.

"Sigurno je da neće biti lako. Momčad Banovića neće doći na Pecaru samo da bi odradila utakmicu, svakako i oni imaju veliku želju pobijediti u ovom susretu. Defenzivno su jako dobri, a naprijed imaju dva ili tri dobra igrača. Kako na terenu, tako i s klupe vodi ih veliko ima futsala Maid Ramić koji je proslavljeni igrač hrvatske lige."

No, Hercegovina igra na svom parketu.

"Domaći teren je svakako prednost. Iako nema publike, tu treniramo i tu se najbolje osjećamo."

Osjeti se i lagana nervoza uoči subote.

"Pritisak se osjeti na treninzima i on je primjetan, bez obzira što nam treneri i ljudi iz kluba govore kako nema potrebe za tim. Nakon svih najava, od osnutka kluba, o plasmanu u Premijer ligu, pritisak se mora osjetiti pogotovo kada dođeš tako blizu cilju. Svi jedva čekaju da krene utakmica, a onda ćemo vidjeti kako će se sve odraziti na momčad. Osobno nemam pritisak, ali imam blagi teret na leđima. Trener razgovara s igračima kako ne bi bilo nekog grča. Mi smo karakter pokazali još u polufinalu kada smo doslovno pred sam kraj bili pred ispadanjem. Ponovno se nadam najboljem."

Vratar Goran Marušić bio je važna karika u Banovićima.

Blago Gašpar

FOTO: jabuka.tv

"U Banovićima je bila puno drugačija utakmica nego ona u polufinalu koju smo igrali u Bugojnu. Prilike su se redale na oba gola i mi vratari smo imali glavne uloge. Na sreću mi smo ostali zadovoljniji", kaže nam Marušić.

Smatra kako će ova utakmica ipak biti drugačija.

"Ulog je velik, a to je Premijer liga. Očekujem zatvoreniju utakmicu s obje strane i puno opreza. Nama je dovoljan i neriješen rezultat ispod pet pogodaka, a Banovići moraju juriti pobjedu. Mi smo favoriti na Pecari, ali Banovići su vrlo dobro organizirana ekipa. Oni imaju jako dobrog trenera-igrača Maida Ramića."

Marušić otkriva i otkuda prijeti najveća opasnost po njegova vrata.

Imaju jako opasne bekove. Najbolji igrač im je Armin Čehajić i spomenuti Ramić. Moramo posebnu pažnju obratiti na njih."

Cijela sezona stala je u 40 minuta. No, porazu se ne misli.

"Nismo i ne smijemo razmišljati o tome. Ako se ne plasiramo u Premijer ligu to bi bio veliki neuspjeh, ali kažem, o tome nemamo pravo misliti."

Utakmica MNK Hercegovina - MNK Banovići igra se u subotu 10. travnja u Gradskoj športskoj dvorani Pecara u Širokom Brijegu s početkom u 17 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.