GALIĆ "Zrinjski ima fanatičnu borbenost, a Stari Grad je pokretač vrhunskog futsala u BiH"

GALIĆ "Zrinjski ima fanatičnu borbenost, a Stari Grad je pokretač vrhunskog futsala u BiH"
Hercegovina.info

Danas se u Mostaru igra posljednja utakmica futsal sezone u našoj zemlji. Uzvratnu utakmicu finala Futsal Kupa Bosne i Hercegovine odigrat će gradski rivali HFC Zrinjski i Mostar SG. 

Prvi susret odigran prije sedam dana završen je neriješenim rezultatom 4-4.

"Znali smo da će biti jako teško, jer smo bili psihički i fizički potrošeni. Odigrali smo četiri utakmice u 10 dana i naravno da nam nije bilo nimalo lako. Željeli smo pobijediti i uzvratnu utakmicu dočekati s prednošću. Danas imamo 40 minuta. Maksimalno ćemo se potruditi. Vjerujem da će biti potpuno drugačija utakmica. Kvalitetnija smo ekipa i vjerujem da ćemo ostvariti po što smo došli, a to je dupla kruna. Zrinjski ima fanatičnu borbenost, ne odustaju ni kada gube dva ili tri gola razlike. Vrlo su opasna ekipa ako im dopustite da se razmaše. Moramo ih shvatiti ozbiljno i ući u utakmicu 300 posto",  kaže Stanislav Galić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova sezona za Galića je bila uspješna i s klubom i s reprezentacijom.

  • Ovo mi je najuspješnija godina u karijeri. Deset godina igram za reprezentaciju i uvijek nam je nedostajalo ono nešto da napravimo plasman na veliko natjecanje. Sada smo prvi put gdje smo i prije trebali biti. Sudjelovanje na EP nam je satisfakcija za sve neuspjehe, vratnice i grede u posljednjim minutama. Sigurno da ću dugo pamtiti 2021. godinu. Mostar SG od prvog do zadnjeg kola u prvenstvu bio je na prvom mjestu i zasluženo nam je pripao pehar namijenjen najboljoj ekipi u BiH. Naš klub ima veliki utjecaj na futsal u BiH. Prije pet-šest godina počeo je s ogromnim ulaganjem u igrački kadar i organiziranjem kluba na visokoj razini. Stari Grad je pokretač vrhunskog futsala u BiH. Dajemo osam reprezentativaca i vrhunske trenere i uvjete za rad u klubu. Reprezentativci dolaze na utakmice u najdražem dresu na najvećoj razini i daju veliki doprinos rezultatu. Klub treba i pomoć nadležnih na svim razinama vlasti, jer bez jakog Mostar SG nema ni jake reprezentacije BiH u futsalu. Naša uprava je čudo. Imamo sve što je potrebno i rezultat ne izostaje. Uprava je vrhunska i oni su naš najbolji igrač i treba im pomoć, ne samo Grada Mostara, nego cijele države da bi održali rad kluba na vrhunskoj razini", kaže Galić.

Utakmica HFC Zrinjski - FC Mostar Stari Grad Staklorad igra se večeras s početkom u 17:30 sati.