GABELA Na vodom natopljenom terenu, Velež i Sloga podijelili bodove

Velež i Sloga
FK Sloga Meridian

Nogometaši Veleža i Sloge danas su u Gabeli odigrali prvi meč 19. kola Premijer lige BiH, a konačan rezultat susreta koji je odigran na katastrofalnom terenu stadiona 'Perica Peco Pavlović' glasio je 2:2:

U potpuno nehumanim uvjetima za igru, na terenu na kojem se nogomet jednostavno ne može igrati, Velež je došao u vodstvo u devetoj minuti kada je Vehabović pogodio nakon centaršuta Anđušića i lijepo iz voleja poslao loptu u mrežu, navodi Klix.

Nedugo nakon ovog gola, Velež je mogao povećati prednost, ali je lopta otišla pored gola. I onda, kada mislite da ste vidjeli sve u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, na scenu je stupio sudac Antonio Bandić i svojom odlukom obesmislio i ono malo nogometa što je u Gabeli ostalo.

Igrala se 29. minuta kada je Sloga došla do poravnanja i to nakon pogotka koji je postigao Stevanović s distance.

Pogotku je prethodio očigledan prekršaj koji je napravio napadač Sloge i to nakon što je s leđa rukom gurnuo stopera Veleža, u potpunosti ga izbacio iz ravnoteže i oborio na pod, no to za suca Bandića nije bio prekršaj i bez ikakve dileme pokazao je na centar.

U jeku napada domaćeg tima, Sloga dolazi do pogotka, preokreta i vodstva od 2:1. Jašarević je glavom pogodio nedugo nakon što je ušao u igru, da bi ubrzo nakon toga Velež došao do poravnanja i to golom koji je postigao rezervista Zajmović.