FOTO  FUTSAL Mostar Stari Grad slavio u derbiju, Brotnjo svladao Policajca

MNK Brotnjo KMF Policajac
Hercegovina.info

Večeras je odigrano četiri od pet susreta 14. kola Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine.

U Čitluku je Brotnjo nakon poraza u Kupu od Zrinjskog svladao neugodni Policajac iz Banja Luke rezultatom 3:2. Utakmicu su bolje otvorili gosti. U 3. minuti precizan je bilo jedan od najboljih igrača Policajca Dejan Pavlović. Brotnjo se u igru vraća pet minuta kasnije kada krasno pogađa Šimun Markić. U 11. minuti potpuni preokret. Precizan je za vodstvo Brotnja bio Ante Grbešić

MNK Brotnjo KMF Policajac

U nastavku gledamo tvrdu i neizvjesnu utakmicu. Policajac je malo više imao loptu u svojim nogama i nekoliko izglednih prilika, ali Dujmović je bio na visini zadatka. Sedam minuta prije kraja utakmice gosti iz Banja Luke odlučuju se za igru s vratarem u polju. Domaći su to odlično branili, a jednu loptu presjekao je Anđel Čolak i postiže pogodak za Brotnjo. Do kraja utakmice gosti su uspjeli smanjiti na 3:2 preko Želimira Đukarića.

MNK Brotnjo KMF Policajac

U derbiju kola Mostar Stari Grad na gostovanju kod GFC Sarajeva slavio je rezultatom 4:6. Strijelci za Mostarce bili su dva puta Bilal Jelić te dok je Nermin Kahvedžić mrežu pogodio čak četiri puta.

Za GFC Sarajevo pogađali su pak dva puta Amel Handžić i jednom Ibrahim Hršumović dok je jedan pogodak Sarajlijama poklonio Jovan Lazaraević koji je loptu poslao u vlastitu mrežu.

U Tuzli je Salines Tuzla City svladao Seljak iz Livna rezultatom 8:4. Za aktualnog prvaka mrežu su pogađali; tri puta Slobodan Rajčević te po jednom Ivanković, Kocić, Sinanović, Arnautović i Brazilac Thiago.

Bosna Kompred na svom parketu svladala je Slogu rezultatom 2:0, a strijelci su bili Brković i Zulić.

Sutra se igra i posljednja utakmica kola u kojoj HFC Zrinjski gostuje kod Kaskade u Gračanici.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.