FUTSAL Derbi u Mostaru, prvak u Livnu, Brotnjo kod Tanga

Futsal
Hercegovina.info

Nakon dvotjedne stanke utakmicama koje su na rasporedu danas i sutra nastavlja se Premijer futsal liga Bosne i Hercegovine.

Na rasporedu je pet utakmica 12. kola prvenstva.

Danas su na rasporedu dvije utakmice. Kolo otvaraju Zrinjski i Centar od 16:30. Mostarcima je ova utakmica od velike važnosti, kako bi se što više odlijepili od opasne zone, dok Centar s druge strane u Mostar dolazi posve rasterećen. No, i oni imaju svoje kalkulacije i borbu za što bolje mjesto u doigravanju. Ne sumnjamo kako ćemo u Mostaru gledati jednu odličnu futsal borbu.

Dva sata kasnije u Livnu Seljak dočekuje Mostar Stari Grad. Utakmica jako bitna za obje momčadi. Seljak je u nezavidnoj situaciji i bodovi su mu nasušno potrebni u borbi za ostankom. S druge strane Stari Grad treba pobjedu kako bi održao korak s vodećim Salinesom. Gosti su u ovom susretu izraziti favoriti, no u futsalu je sve moguće.

Sutra ćemo gledati još tri utakmice.

Najprije će na teren od 17 sati u Istočnom Sarajevu Tango i Brotnjo. Tangu je ova utakmica biti ili ne biti. Pobjeda će im očuvati kakve takve izglede za ostankom u društvu najboljih, dok Čitlučani pobjedu trebaju kako ne bi ugrozili doigravanje za naslov prvaka.

Sat vremena kasnije, od 18 sati, Sloga na svom parketu dočekuje Kaskadu. Obje momčadi do 18. kola vodit će veliku bitku za ulazak u doigravanje. Sloga u ovaj susret ulazi kao favorit, poznato je da malo tko odnosi bodove s njihovog parketa. No, i Kaskada ima svoje adute tako da će gledatelji sigurno moći uživati u ovom susretu.

Kolo u nedjelju od 20 sati u Popovu Polju zatvaraju Beli Anđeo i Salines. Domaćima je pobjeda itekako potrebna kako bi spasili premijerligaški status. Salines pak ove godine ima velike ambicije i "puca" na dvostruku krunu. Tuzlaci su u ovom prijelaznom roku upravo iz Belog Anđela vratio Mirka Marinkovića i tako znatno oslabio domaćina. Salines je izraziti favorit, no pričekajmo posljednji sučev zvižduk i u vom susretu.