FOTO  Nevjerojatna koreografija za kapetana momčadi koja je izbacila Zrinjski iz Europe

marcus rosenberg, Malmo FF

Marcus Rosenberg, kapetan Malmo FF, koji je ovog ljeta izbacio HŠK Zrinjski u pohodu na skupine Europske lige, ovog se tjedna svojom posljednjom utakmicom na domaćem terenu oprostio od svojih navijača.

37-godišnji napadač, koji je svoju karijeru započeo upravo u Malmou s pet godina, u klubu je proveo ukupno 23 godine u dva navrata. Tijekom karijere, branio je i boje velikana poput nizozemskog Ajaxa te njemačkog Werder Bremena.

Posljednju utakmicu u karijeri obilježit će na gostovanju u Kopenhagenu u okviru Europske lige, gdje su Šveđani sinoć slavili u senzacionalnom preokretu protiv Dynamo Kijeva pobjedom 4:3. Upravo je Rosenberg bio ključni kotač s dva postignuta pogotka, od kojih je posljednji u sudačkoj nadoknadi bio koban za Ukrajince.

Momčad koja je ukupnim rezultatom 3:1 izbacila mostarski Zrinjski, sada se nalazi na drugom mjestu u skupini Europske lige, bod iza Kopenhagena te dva ispred kijevskog Dynama.

Sudeći prema posljednjem „skandalu“ Zlatana Ibrahimovića, koji je odlučio novac uložiti u nogometni klub Hammarby, čini se da bi Rosenberg mogao zasjesti na čelo najomiljenijih igrača u povijesti kluba iz Malmoa.

Hercegovina.info
Foto: Malmo FF / Facebook