FOTO  HNK Branitelj krenuo sa pripremama - 16.01.2011

HNK Branitelj, pripreme

Klub će od proljeća kao glavni trener voditi Denis Zovko, a asistirat će mu Ivan Bubalo. Prvoj prozivci odazvalo se 23 nogometaša koje su pozdravili čelnici kluba, a zatim i treneri. Što se tiče igračke križaljke u odnosu na prvi dio sezone u klubu nema koji Gagre i Delića koji su otišli u HŠK Zrinjski, a kako su nam iz HNK Branitelja rekli oni očekuju nekoliko nogometaša iz HŠK Zrinjski koji će pojačati konkurenciju.

Evo što je za naš portal rekao trener Zovko oko početka priprema:

Kada je uspostavljena suradnja između Zrinjskog i Branitelja ja sam bio ovdje pri ruci Musi i radili smo skupa, tako da sam dobro upoznat sa stanjem u klubu. Što se tiče igračkog kadra on je isti osim igrača koji su otišli u Zrinjski. Na raspolaganju imamo oko 26-27 nogometaša skupa sa našim mladim nogometašima. Nama je sa obzirom na bodovnu prednost u prvenstvu cilj dati priliku mladim nogometašima da se što prije pokušaju dokazati.

Kakve su ambicije kluba?

Nakon nekoliko godina otkako je klub stalno pri vrhu mislim da je došlo vrijeme da se plasiramo u veći rang. Puno smo iskusniji kako organizacijski, tako i igrački za stepenicu više i ovo je jedan pravilan put.

Evo konačno je došlo i do čvršće suradnje Zrinsjkog i Branitelja, pa možemo li računati na konkretne rezultate te suradnje?

Do ove suradnje je trebalo doći još davno, oba kluba zaslužuju respekt i mi moramo takoreći skupa disati. Došlo je vrijeme da grad ima jednog stabilnog prvoligaša i jednog premierligaša koji će svake godine igrati u Europi. Suradnja će sasvim sigurno dobro doći i Zrinjskom i Branitelju.

Prvenstvo starta polovinom ožujka. Kakvi su planovi u ovom pripremnom periodu?

Pa u klubu smo razgovarali o pripremama, a sa obzirom da ovdje imamo sve uvjete mi ćemo pripreme i odraditi na svojim terenima. Imat ćemo  dovoljno pripremnih utakmica i svi klubovi koji se nalaze na priprema u okruženju žele odmjeriti snage sa Braniteljom. U nedelju imamo prvu provjeru, a igrat ćemo protiv Zrinjskog u Neumu.

hercegovina.info