FOTO  HMNK Rudnik ostvario treću pobjedu u sezoni

HMNK Rudnik, Futsal, HMNK Rudnik, MNK Hercegovina, HMNK Rudnik, Futsal, fk konjodor , Grad Bužim , MNK Hercegovina, HMNK Rudnik

U okviru 4. kola Prve futsal lige FBiH – Grupa 2, u Mostaru u dvorani na Bijelom Brijegu HMNK Rudnik iz Mostara je svladao MNK Neretvu iz Jablanice rezultatom 2:0.

Prvi gol za mostarskog prvoligaša iz prelijepe akcije postigao je Marko Šunjić u trećoj minuti, dok je strijelac drugog gola bio Anđelo Knezović u 29 minuti. Gledali smo jako borbenu, dinamičnu utakmicu sa puno akcija i šansi i na jednoj i na drugoj strani.

HMNK Rudnik sa ovom pobjedom dijeli prvo mjesto sa ekipom MNK Čulin Mlin iz Livna . Treba reći da je ekipa iz Livna u gostima svladala MNK Hercegovinu rezultatom 6:4. Trener ekipe HMNK Rudnik Danijel Karačić čestitao je svojim igračima na pobjedi i ujedno se zahvalio igračima iz Jablanice na fair i korektnoj igri.

U narednom kolu Rudnik gostuje kod ekipe MNK Čulin Mlin iz Livna. Ovu utakmicu možemo nazvati derbijem jer obje ekipe imaju isti broj bodova i dijele prvu poziciju.