FOTO  Na Rudniku se obnavlja školsko igralište, vrijednost projekta 200 tisuća maraka

Obnova igrališta
Hercegovina.info

U tijeku su radovi na rekonstrukciji igrališta Osnovne škole Ivana Gundulića na Rudniku. Vrijednost ovog projekta kojega financira Grad Mostar je 200 tisuća maraka.

„Kada radovi budu završeni imat ćemo dva igrališta, nogometno i košarkaško, skok u vis, skok u dalj, jedan dio će biti za streličarstvo, a bit će tu i kutak za djecu s posebnim potrebama u kojemu oni mogu obavljati svoje sportske aktivnosti“, kazao je za hercegovina.info Slaven Cvitanović, predsjednik HMNK Rudnik.

On je također naglasio kako se rade tribine s kapacitetom oko 250 ljudi, te kompletna LED rasvjeta.

„Glavna stavka je podloga ovog terena koja će biti specijalna, antistresna podloga da tijekom padova ne dolazi do većih ozljeda“, naveo je Cvitanović.

HMNK Rudnik u nedjelju 15. ožujka proslavit će drugu obljetnicu rada. Klub se natječe u Prvoj futsal ligi FBiH, skupina jug u kojoj je sada na diobi četvrtog mjesta.

Izgradnja ovog sportskog terena će biti od velikog značaja kako za djecu Rudnika tako i za sva obližnja naselja. Rudnik je prepoznatljiv po brojnim sportskim talentima i mi smo dva puta osvojili Ligu MZ Mostara. U klubu smo napravili organizacijske iskorake, a rezultat nam sada nije u prvom planu. Atmosfera u momčadi je jako dobra i pozitivna. Posebna zahvala ide našem tajniku Igoru Kolobaru koji ima velike zasluge za organizaciju kluba, te sponzorima koji pomažu rad istoga“, rekao je za hercegovina.info Dalibor Drlje, predsjednik Skupštine HMNK Rudnik.

Škola je prije tri godine kroz projekt energetske učinkovitosti obnovila školsku zgradu i učinila je ugodnijim mjestom za učenje. Projekt obnove igrališta trebao bi biti završen za dva mjeseca.