FLORIAN PLETTENBERG "Joško Gvardiol je odlučio"

Joško Gvardiol
Profimedia

Joško Gvardiol jedan je od najtraženijih nogometaša svijeta u ovom trenutku. Međutim, njegov klub RB Leipzig ne želi ga prodati u ovom prijelaznom roku. "Nogomet je poludio, ali naš interes da prodamo Joška Gvardiola ovog ljeta je jednak nuli", poručio je direktor kluba Max Eberl na pitanje o ponudama za 20-godišnjeg Gvardiola.

Hrvatski branič povezuje se s Realom, Chelseajem, Liverpoolom i Manchester Cityjem. Vjeruje se da će postati najskuplji branič u povijesti nogometa. Navodno je Leipzig već odbio nekoliko ponuda, a talijanski stručnjak za transfere Alfredo Pedulla navodi da su Real i City nakon Svjetskog prvenstva u Kataru ponudili više od 100 milijuna eura, prenosi Index.

Plettenberg: Gvardiol je odlučio ostati još najmanje godinu dana

Plan Leipziga i Gvardiola je da hrvatski nogometaš ostane još najmanje godinu dana. Sljedeće godine aktivirat će se klauzula u njegovom ugovoru prema kojoj može otići iz Leipziga za 110 milijuna eura.

Florian Plettenberg, novinar Sky Sporta i njemački stručnjak za transfere, objavio je da je Gvardiol potvrdio da želi ostati u Leipzigu i nakon ovog ljeta te da će ljetni prijelazni rok 2024. biti jako zanimljiv kad je u pitanju hrvatski branič. 

"Plan mi je ostati ovdje. Mislim da su svi pročitali izjavu Maxa Eberla (novi sportski direktor Leipziga). To mi odgovara", rekao je pomalo iznenađujuće za Sky Sports.

Španjolci: To je dobra vijest za Real

Defensacentral, portal koji prati vijesti oko Reala, tvrdi da je to velika prilika za madridski klub. U Realu su za 2023. godinu odlučili dovesti Judea Bellinghama i nemaju dovoljno novca za dva megatransfera. Zbog toga je Real spreman krenuti po Gvardiola sljedeće godine i aktivirati odštetnu klauzulu u njegovom ugovoru.

Dinamo čeka rasplet i 20-ak milijuna eura

Podsjećamo, Gvardiol je u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 110 milijuna eura, na tom transferu bi, u odnosu na uloženo u Gvardiola, zaradio 91.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, odnosno oko 18 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio ukupno 39.04 milijuna eura.