Florentino Perez odlazi iz Reala?

Florentino Perez
Football Espana

Španjolski mediji naveliko pišu o tome da je Florentino Perez ušao u posljednju fazu svoje vladavine u Real Madridu. Kako navodi Mundo Deportivo, Perez sve ozbiljnije razmišlja o odlasku iz kluba te već neko vrijeme pripreme teren kako bi to mogao učiniti što bezbolnije.

Perez se jako dobro sjeća što se dogodilo klubu kad ga je 2006. naprasno napustio pa želi spriječiti da se to ponovi. Vjerojatno Perez neće odabrati svog nasljednika jer je sam proces izbora novog predsjednika jako kompleksan, ali će zato napraviti sve da ostavi klub u najboljem mogućem stanju i na privremenu brigu glavnom direktoru Jose Angelu Sanchez, prenosi Index.

Madriđani su demantirali

Real Madrid je danas demantirao te glasine. "Kao odgovor na glasine koje su se pojavile na nekim društvenim mrežama, a prema kojima predsjednik Florentino Perez navodno razmišlja o odlasku s predsjedničkog mjesta, Real Madrid CF želi poručiti sljedeće:

Glasine su lažne i rezultat su određenih interesa koji nemaju veze sa stvarnošću. Na nadolazećoj skupštini članova Real Madrida neće biti točka dnevnog reda za raspravu o imenu Real Madrid City", objavio je španjolski velikan na svojoj stranici.

Proces izbora novog predsjednika nije jednostavan

Mnogi mediji to nisu ozbiljno shvatili, već tvrde da se radi o običnom PR spinu kojim se želi umanjiti činjenica da će Real vjerojatno sljedeće godine tražiti novog predsjednika. Takvu osobu će biti teško pronaći zbog brojnih zahtjeva koje mora zadovoljiti. 

Perez je nakon povratka u klub mijenjao statut pa sada predsjednik Real Madrida može biti samo netko tko je barem 20 godina član kluba, tko je Španjolac i tko može kao zalog za kandidaturu postaviti 15% budžeta kluba, što iznosi oko 120 milijuna eura. Potpuno je jasno da takvih ljudi nema puno.

Očekuje se da bi Perez klub napustio kasno ove godine ili rano u sljedećoj godini, nakon što Real dovrši renovaciju Santiago Bernabeua. Taj postupak bi bio Perezov oproštajni poklon voljenom klubu.