VIDEO  FK SARAJEVO "Zaštitar je udario Ziljkića, to je izazvalo problem"

Ziljkić
FK Sarajevo

FK Sarajevo danas se priopćenjem oglasilo o nemilim scenama koje su se dogodile nakon utakmice između Bordo momčadi i Slobode koja se igrala na Tušnju. Tamo je naime po završetku utakmice došlo do naguravanja i psovki.

Sadržaj se učitava...

S Koševa ističu kako je sve krenulo od jednog zaštitara koji je udario njihovog igrača.

"FK Sarajevo oštro demantira sve netočne navode koji su se pojavili u određenim medijima nakon utakmice na Tušnju u okviru 24. kola Premijer lige BiH. FK Sloboda i FK Sarajevo su odigrali utakmicu koja je oduševila sve prisutne na stadionu kao i one koji su susret gledali "putem televizijskog prijenosa. Koristimo priliku da se zahvalimo FK Sloboda na gostoprimstvu izvan terena i viteškoj, fer i korektnoj borbi na terenu i želimo im puno sreće u nastavku sezone kako bi izborili svoje ciljeve", navode.

"FK Sloboda kao naš stari sportski prijatelj i desetljetni rival, kao i ponašanje njihovih nogometaša, stručnog stožera i rukovodstva kluba zaslužuje sve pohvale i mi ćemo se potruditi naredne sezone da uzvratimo na isti način", ističu iz Sarajeva.

"Više od 6.000 ljudi, od čega i 350 naših navijača, je moglo uživati u jednoj sjajnoj nogometnoj predstavi, ali je bilo dovoljno samo njih nekoliko kako bi se promijenila cijela slika o ovoj utakmici, a priča o sjajnom travnjaku i fantastičnoj utakmici s pet pogodaka ode u drugi plan. U cilju točnog i objektivnog informiranja cjelokupne bh. javnosti, FK Sarajevo koristi priliku da obavijesti sve ljude koji prate naš klub, domaći nogomet, ali i sve ljude u Bosni i Hercegovini o svemu što se događalo na utakmici, odnosno po njenom završetku". 

"Almedin Ziljkić, koji je u svojoj karijeri nastupao za oba tuzlanska premijerligaša, po završetku utakmice je krenuo pozdraviti sa svojim prijateljima. Po dolasku ispred tribine, na kojoj je bilo cca 50-ak ljudi, je doživio da mu netko s tribina uputi salve uvreda i psovki na račun njegove obitelji. Naš nogometaš je reagirao instinktivno i ušao u verbalni dijalog s jednim od navijača, za što svakako nema opravdanja. Nakon toga je doživio prijetnje s tribine, ali i od zaštitara, koji je bio tu i promatrao cijelu situaciju i koji je mogao na vrlo jednostavan način riješiti cjelokupan "problem". Ziljkić se već odmaknuo od tribine i krenuo prema svlačionici, pa je bilo sasvim dovoljno da ga se isprati prema svlačionici s ostalim nogometašima", navodi se.

"Ipak, zaštitar je izabrao drugi način i prvo zaprijetio da će ga udariti, a potom to i učinio, što je izazvalo dodatne probleme. Sve kasnije izgovoreno bilo je rečeno pod utiskom tog nemilog događaja. Nažalost, vidimo da su prsti upereni prema našem nogometašu i mi koristimo priliku da kažemo da ćemo stati iza njega u ovom slučaju, jer smatramo da niti je započeo incident, niti je bilo koga ugrozio fizički, za razliku od zaštitara koji je uradio upravo suprotno", ističu.

"U naguravanju je još nekoliko naših nogometaša dobilo udarce, a naš trener golmana Ibro Hodžić, koji je stao kako bi zaštitio igrače i odveo ih prema svlačionici, je doživio da mu jedan od njih zaprijeti te ga pozove na fizički obračun".

"FK Sarajevo najoštrije osuđuje sve nemile scene na stadionima, ali ponavlja da će uvijek čvrsto stajati na strani naših nogometaša u bilo kojoj situaciji, a pogotovo u situacijama poput ove s Tušnja, kada su doživjeli fizički napad".

"Etiketiranje koje su u posljednja 24 sata doživjeli Almedin Ziljkić i Ibro Hodžić su krajnje nedopustivi i želimo još jednom podvući da nećemo dozvoliti bilo kakav napad, agresiju, niti nepravdu prema nogometašima našeg kluba", stoji u priopćenju kluba s Koševa.