FK Sarajevo kažnjen zbog pritiska na službene osobe i objavljivanja neistinitih navoda

Velež Sarajevo
Hercegovina.info

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici donijela je odluku o kazni za FK Sarajevo.

Kako se navodi, FK Sarajevo je kažnjen zbog vršenja pritiska na organe i službene osobe uoči utakmice s Borcem, ali i objavljivanja neistinitih navoda prije pomenutog susreta.

FK Sarajevo izriče se novčana kazna u iznosu od 1.000 KM, zbog prekršaja iz člana 75. stava 1. točke B) Disciplinskog pravilnika NSBiH, a u vezi s članom 4 stavom 1 točkom 8. Kodeksa ponašanja članova nogometne organizacije, jer su na službenoj web stranici imenovanog kluba, a prije početka utakmice 26. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 20/21, odigrane dana 17. travnja 2021. godine između FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka (0:2), objavljeni neistiniti navodi kojima je vršen pritisak na organe i službenih osoba NSBiH u obavljanju svojih dužnosti. Imenovani klub je dužan novčanu kaznu iz točke 1 ove Odluke uplatiti na račun NSBiH u roku od 15 dana od pravosnažnosti odluke”, obrazložili su iz Saveza.

Također, kaznu od 1.000 KM je dobio i predsjednik FK Mladost Doboj-Kakanj Mensur Mušija, za kojeg su iz Saveza obrazložili kako je davao neistinite izjave i neargumentirano priopćenje nakon utakmice sa Željezničarom na Grbavici (4:4).

Kažnjen je i stoper Mladosti Rijad Sadiku s 500 KM nakon što je isti susret komentirao. Iz NSBiH su priopćili kako imenovani nakon završetka utakmice protiv Željezničara dao neargumentirano priopćenje za javnost uz iznošenje neistina.