FK Mladost-NK Široki Brijeg 0:1

fk krupa , NK Široki Brijeg, Stadion HŠK Zrinjski, FK Mladost
...rezultatom 0:1 pogotkom glavom sjajnog Bernarda Matića nakon udarca iz kuta.

Široki je u ovu utakmicu krenuo u nešto drugačijoj formaciji 4-2-3-1, gdje je mjesto na desnom boku zauzeo novi kapetan Dino Ćorić, a Ćorluka je otišao na krilo. Gosti su u utakmicu krenuli bez suspendiranog kapetana Barišića, s Vukojom i Jurićem u od prve minute.

Dosadašnji član prve postave Mateo Marić završio je na klupi, dok su se Čabraja i Bagarić mijenjali na lijevom krilu. Nije to loše izgledalo u prvom poluvremenu, gosti su se nametnuli posjedom lopte te su stvorili nekoliko izrazitih prilika, ali to nisu znali kapitalizirati pogotkom.

Ipak Mladost je otvorila pravom prilikom otvorila susret. Pandža je u 8. minuti izašao sam pred Bilobrka, ali vratar gostiju je bio brži i Pandža je napravio prekršaj nad njim.

Minutu kasnije bilježimo priliku Jurića koji je ostao sam na 7-8 metara, i glavom je nakon ubačaja Ćorluke loptu poslao preko gola. Nakon toga još jedna velika prilika za Širokobriježane u 19. minuti. Nakon dodavanja Bagarića za Ćorluku, lopta se odbila do Čabraje koji izlazi sam na golmana domaćina Bukvića, koji mu odlično brani udarac.

Potom je Mladost u 28. minuti imala sjajnu priliku, kad je nakon udarca iz kuta Isakovića, Albin Mujagić ostao sam na 2-3 metra od vrata gostiju, ali nije zahvatio loptu na najbolji način.

Široki je imao fantastičnu priliku pred kraj prvog poluvremena. U 41. minuti Čabraja je odlično povukao loptu te proslijedio za Begonju koji je bio sam na desnoj strani, ali vratar Bukvić ponovno sjajno brani njegov udarac.

Nastavak utakmice je bio znatno lošiji, igra se uglavnom odvijala na sredini terena, bez puno prilika i na jednoj i na drugoj strani.

Mladost je ipak i drugo poluvrijeme otvorila bolje. Imali su najbolju priliku na utakmici u 48. minuti, kad je Guzina odlično prošao po lijevoj strani i poslao povratnu loptu za Asanija, koji je šalje preko gola.

U drugom poluvremenu bilježimo još udarac glavom Bagarića iz 63. minute nakon ubačaja iz kornera Vukoje. I to je bilo sve vrijedno spomena u nastavku.

Ipak kad je sve izgledalo da će utakmica završiti 0:0, Široki je imao 12. korner u 92. minuti, nakon kojeg je najviši u skoku bio Bernardo Matić koji je sjajno pogodio za veliku pobjedu Plavo-bijelih.

FK MLADOST DOBOJ-KAKANJ: Bukvić, Diallo, Guzina, Delić, Sadiković, Bojo, Asani, Pandža ( od 45. Ajdin Mujagić), Al. Mujagić (od 68. Tandina), Mišić, Isaković.

NK ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Matić, Ćorić (od 75. Popović), Čabraja, Ćorluka, Vukoja, Jurić (od 55. Babić), Kovačić, Begonja (od 63. Marić), Bagarić, Marković.

jabuka.tv