FILIP BREKALO "Nadam se da ću se izboriti za svoju priliku u Zrinjskom, a brat će pokazati da je za reprezentaciju"

Josip Brekalo
HŠK Zrinjski

"Odlično Breks", "Breks zatvori", "Bravo Breks". Povici su to koji su se mogli čuti na današnjem treningu Zrinjskog koje su upućivali trener Željko Petrović, Nenad Gagro i Mario Ivanković. Upućeni su naravno mladom Filipu Brekalu koji je ove sezone iz Dinama stigao na posudbu pod Bijeli Brijeg. 

Mladi 21-godišnji lijevi bek, odlično se uklopio među Plemiće.

"Dojmovi su fantastični, čim sam došao uvidio sam da je ovo jedan jako dobro organiziran klub. Ekipa ima šampionski mentalitet. Na treningu se uvijek ide maksimalno, igramo uvijek za nešto, za neko piće, trku, kaznu. Trener je fantastičan, sa svim igračima ima odličan i prijateljski odnos, no kada treba podviknuti to i učini. Jako sam zadovoljan što sam ovdje, kaže Brekalo za Hercegovina.info.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I Mostar mu se kaže svidio, barem ono malo što je uspio vidjeti.

"Nisam ga stigao upoznati budući da smo već treći tjedan priprema u Međugorju, ali ono što sam malo vidio, grad je jako lijep i uređen, jedan o najljepših na našim prostorima".

Jesen je proveo u Dugopolju gdje je dobio svoju priliku. Zadovoljan je ističe što je odradio tu posudbu koja mu je itekako dobro došla.

"Situacija u Dinamu mi je bila neizvjesna. Nismo znali idem li na raskid ili posudbu. Čekao sam neka dva mjeseca da se riješi situacija. Tada me pozvao predsjednik Dugopolja i dopredsjednik Saveza Smodlaka i rekao mi je da ću u Dugopolju dobiti pravu priliku. Otišao sam tamo, dodatno se razvio i sazrio kao igrač i mogu se samo zahvaliti ljudima iz Dugopolja".

Druga hrvatska lige ne zaostaje puno za Premijer ligom BiH.

"Druga HNL je jako dobra liga, ali bih istaknuo da je razlika u terenima koji nisu napravljeni, ima ih samo nekolicina klubova. U BiH su sada većinom novi tereni i radi se ipak o prvoj ligi koja ima boljih igrača s jačim pedigreom. Ne radi se o prevelikoj razlici, ali ipak je ima".

Josip Brekalo

Na svojoj poziciji u Zrinjskom ima snažnu konkurenciju, no nastojat će se izboriti za svoju priliku, za svoje minute.

"Tu je iskusni Memija koji u posljednje vrijeme igra i na desnoj strani, a stigao je i novi igrač Argentinac Sebastian Corda. No, mislim da se mogu izboriti za svoju minutažu. Mlad sam i željan, a imamo i pravilo U-21 igrača koji moraju započeti utakmicu što nama mladima ide u korist. No, neka bolji igra, tko zasluži taj treba igrati. Uvijek treba biti pošten i imati pošten odnos i korektan sa svima", kaže nam.

Cilj sa Zrinjskim je dupla kruna.

"Naravno. Zrinjski je najtrofejniji klub u BiH i uvijek je cilj osvojiti obje titule. Imamo sedam bodova manje od Borca, ali po meni je razlog za to što je Zrinjski u prvom dijelu odigrao puno više. Odigrali su 33 utakmice, a, Borac tek 19. Sada kad dođe ritam subota-subota, mislim da će to biti naša prilika. Bit ćemo odmorniji, a po meni imamo najbolju ekipu u BiH".

Ugovor s Dinamom ima do 2026. godine. Naravno da mu je Dinamo cilj, no ne bi imao ništa protiv da iduću sezonu ostane i među Plemićima.

Josip Brekalo

"Cilj mi je što više razviti se, odigrati što više utakmica, pa ćemo sjesti na ljeto i vidjeti što je najbolja opcija. Zrinjski je jedan veliki klub i ne bi imao ništa protiv da ostanem još godinu dana da pomognem. Ukoliko mene netko ispoštuje i dobijem pravu priliku, ja sam onda uvijek za to da tom klubu ostanem pomoći ako se pokažem kao pravo pojačanje. Naravno, svi znamo da je Dinamo najbolji i najveći klub na Balkanu i svakom dječaku rođenom u Zagrebu je san jednog dana zaigrati u Dinamu, tako da mi je Dinamo jedan krajnji cilj. No, sada je samo fokus na Zrinjskom".

Filip je inače mlađi brat Josipa Brekala koji je posljednjih dana u žiži sportske javnosti zbog dolaska iz Fiorentine na posudbu u Hajduk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Iskreno, ja sam kao njegov brat, igrač i navijač Dinama navijao za to da on dođe u Maksimir, što je i bila prva opcija među brojnim ponudama. No, Bože moj, na kraju se to nije izrealiziralo. Otišao je u Hajduk i kao bratu mi je drago što se ipak vratio u Hrvatsku, da pokaže kakav je igrač. Želim mu svu sreću na terenu i da pokaže da je igrač koji je spreman igrati za reprezentaciju Hrvatske".

Redovno se čuje s bratom.

"Malo je možda čudna situacija, ali dojmovi su lijepi. Ljudi su ga u Splitu lijepo dočekali i na njemu je sada da igra svoj najbolji nogomet. Neka mu je sretno".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kada je riječ o prvenstvu Hrvatske, prednost ipak daje svom Dinamu.

"Dinamo je klub koji je navikao osvajati prvenstva i sada kada si drugi ili treći, to nije lijepa situacija. No, prednost Dinama je što je naučio osvajati prvenstva, a Hajduk i Rijeka nisu i na njima je veći pritisak. Dinamo zna kako se nositi s tim. Svi imaju svoje šanse i ja mislim da će odlučiti "male" utakmice. Tko tu bude mirniji, staloženiji i lakše osvajao bodove, taj će doći do prvenstva", zaključio je Filip Brekalo.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.