FIFA pogurnula Hrvatsku prema Brazilu: Ovo će se Štimcu svidjeti!

Vijest je to bitna za hrvatsku reprezentaciju, koja si je nedavnim porazom od Škotske (0:1 na Maksimiru) značajno umanjila šanse za osvajanje prvog mjesta u skupini A i izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Izgledno je da će izabranici Igora Štimca biti drugi u skupini čime će ući u dodatne kvalifikacije, dakako pod uvjetom da ne budu najlošija drugoplasirana reprezentacija iz svih skupina. U zgusnutom poretku drugoplasiranih niti to nije isključeno, posebno ako u skupini A posljednje budu Makedonija ili Wales, jer bi se u tom slučaju Hrvatskoj oduzelo šest osvojenih bodova (Hrvatska je dvaput pobijedila i Velšane i Makedonce).

Ništa nije zagarantirano: Hrvatska može biti i nenositelj

Ipak, za očekivati je da će Hrvatska biti u dodatnim kvalifikacijama, a dobra vijest u iščekivanju raspleta skupine jest da je FIFA potvrdila kako će odrediti i četvoricu nositelja, na temelju stanja na njenoj ljestvici 17. listopada.

S obzirom da je naša reprezentacija trenutno četvrta na svijetu, vrlo vjerojatno će imati povlašten status ždrijebu, ali niti to nije skroz sigurno (sve će se znati nakon posljednje tri utakmice u skupini).

Hrvatska tri kola prije kraja natjecanja ima tri boda manje od Belgije koja ima i bolju gol-razliku. Hrvatsku još očekuju gostovanja u Srbiji i Škotskoj, te domaći dvoboj protiv Belgije.

gol.dnevnik.hr