FIFA ODOBRILA Petar Sučić dobio pravo nastupa za Hrvatsku

Petar Sučić
Marko Lukunic/PIXSELL

Petar Sučić, koji je nedavno objavio svoju odluku o želji da brani hrvatske boje, dobio je Fifinu potvrdu o promjeni nogometnog državljanstva.

Svjetska nogometna federacija (FIFA) donijela je pozitivnu odluku o promjeni nogometnog državljanstva Petra Sučića, koji je tako stekao pravo nastupa za Hrvatsku.

20-godišnji vezni igrač Dinama odabrao je braniti hrvatske boje nakon što je tijekom proteklih nekoliko godina nastupao za mlađe nacionalne selekcije Bosne i Hercegovine, a Hrvatski nogometni savez pripremio je potrebnu dokumentaciju za promjenu Sučićevog nogometnog državljanstva te je dostavio Fifi na odobrenje.

"Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina. Pritom želim zahvaliti čelnicima HNS-a na iskazanoj želji da predstavljam Hrvatsku, kao i Dinamu koji mi je omogućio nogometni razvoj. Nastavit ću naporno raditi kako bih ispunio san i zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju", poručio je tada Sučić.

Odluku Fife sa zadovoljstvom su primili predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić te tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.

"Drago nam je da Petru Sučiću sada definitivno možemo poželjeti dobrodošlicu u hrvatsku nogometnu obitelj. Raduje nas pozitivna odluka Fife te mogućnost da se još jedan talentirani mladić nametne izbornicima i ojača konkurenciju u hrvatskim reprezentacijama. Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos ovom pozitivnom raspletu, kao i Petru što s velikom željom bira igrati za Hrvatsku te njegovoj obitelji koja ga je u tom duhu odgojila", rekao je Kustić.

"Zadovoljstvo mi je što smo formalno završili još jedan ovakav postupak pred tijelima Svjetske nogometne federacije i zahvaljujem svima koji su sudjelovali u procesu, posebno mladom Petru i njegovoj obitelji. Vjerujemo da će on nastaviti uzlaznu putanju svog nogometnog razvoja i svojim vještinama osigurati mjesto u nacionalnim selekcijama. Svaki kandidat za reprezentaciju nam je itekako važan", dodao je Pletikosa.